Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Federer je vraj nalomený a trápi sa
Zdielať na
Tenis

Federer je vraj nalomený a trápi sa

Zdroj: SITA/AP/Kin Cheung

Podľa srbského tenistu Novaka Djokoviča sa blíži koniec Federera ako jednotky Wimbledonu.

Srbský tenista Novak Djokovič zastáva názor, že súčasná situácia okolo Švajčiara Rogera Federera napovedá možnému koncu panovania jednotky svetového rebríčka vo Wimbledone po zisku piatich titulov v rade.

"Určité veci sa zmenili. Myslím si, že Roger je trošku nalomený, počas ostatných mesiacov sa mentálne trápi a náhle je vyvedený z konceptu," uviedol zverenec Slováka Mariána Vajdu Djokovič, ktorý Federera vyradil v semifinále januárových Australian Open v Melbourne a napokon získal svoj premiérový grandslamový primát.

"Je normálne zažívať výšky i pády. Platí to aj pre niekoho, kto na okruhu absolútne dominoval štyri roky. Vynárajú sa nové mená a objavujú sa svieži talentovaní hráči, ktorí si proti Federerovi veria. Patrím medzi nich," vyhlásil "Nole" a dodal, že Federerova neistota môže byť aj na jeho obľúbenom trávnatom povrchu umocnená nedávnym debaklom 1:6, 3:6, 0:6 od Španiela Rafaela Nadala vo finále Roland Garros v Paríži.

Djokovič v nedeľu prehral v rozhodujúcom súboji na tráve v londýnskom Queen´s Clube práve so spomenutým Nadalom, hoci v úvodnom dejstve viedol 3:0 a neskôr mal setbal a v druhej časti bol vpredu - znova bez efektu - 5:4 s brejkom.

"Poskytlo mi to ešte silnejšiu motiváciu pred Wimbledon," skonštatoval 21-ročný belehradský rodák.

Zdielať na