Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tenisová hviezda končí. Wimbledon by mal byť posledný turnaj
Zdielať na

Tenisová hviezda končí. Wimbledon by mal byť posledný turnaj

MELBOURNE / Britský tenista Andy Murray vyhlásil na tlačovke Australia Open, že tento rok ukončí kariéru. Stať by sa tak malo po odohraní Wimbledonu. Zlomený a utrápený Murray, ktorý už mesiace trénuje a hrá v bolestiach, nevylúčil ani to, že odíde už zo spomínaného Australian Open.

Tridsaťjedenročný Murray podstúpil minulý rok v januári operáciu bedra a napriek dlhej rehabilitácii nedokáže podľa vlastných slov dostať svoju hru na predošlú úroveň. "Bolesti ma trápia posledných 20 mesiacov. Vyskúšal som všetko, aby sa stav môjho bedra zlepšil. Som na tom teraz lepšie, ako pred šiestimi mesiacmi, ale stále cítim veľkú bolesť. Nebolo to jednoduché a stále to nie je dobré," dodal v slzách k svojmu zdravotnému stavu 3-násobný grandslamový víťaz Murray. 

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1083552770794254336

Napriek súčasnej situácii sa predstaví v 1. kole úvodného grandslamu sezóny Australian Open, ktorá sa bude konať 14. - 27. januára. Úvodnou prekážkou mu bude nasadená 22 Španiel Roberto Bautista Agut. "Určite nastúpim, aj keď úroveň môjho tenisu nie je taká, akú by som chcel mať. Bolesť je príliš veľká a nechcem v takomto stave ďalej hrať," dodal Murray na tlačovej konferencii a pokračoval: "Uprostred decembrového tréningového bloku som povedal členom môjho tímu, že takto to ďalej nepôjde. Potrebujem vedieť, kedy ukončím kariéru. Nemôžem hrať s vedomím, že neviem, kedy tá bolesť prejde," povedal Murray.

Dvojnásobný wimbledonský víťaz si určite zaslúži dôstojnú rozlúčku a domáci grandslam by bol ideálnym miestom na ukončenie profesionálnej kariéry. "Povedal som tímu, že budem bojovať až do Wimbledonu. Tam by som chcel skončiť, ale nie som si stopercentne istý, či to dokážem," skonštatoval dvojnásobný olympijský víťaz Murray.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1083622789217570816

"Mám možnosť ďalšej operácie, ktorá je náročnejšia ako tá, ktorú som absolvoval predtým. Umožní mi, aby som ďalej netrpel bolesťami. Je to niečo, čo teraz vážne zvažujem. Neexistuje však garancia, že sa budem môcť vrátiť. Hlavným dôvodom druhej operácie nie je pre mňa návrat k profesionálnemu športu, ale pokračovať v živote bez bolesti," dodal na záver Murray.

Turnaj Wimbledon sa tento rok bude konať od 1. do 14. júla. 

Tenista Nadal nezištne pomáhal na Malorke. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články