Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nadal s lopatou v ruke. Záplavy na Mallorce spôsobili obrovské škody
Zdielať na
Tenis

Nadal s lopatou v ruke. Záplavy na Mallorce spôsobili obrovské škody

PALMA DE MALLORCA / Najlepší svetový tenista Rafael Nadal sa rozhodol poskytnúť priestory svojej akadémie na španielskom ostrove Mallorca ľudom postihnutým záplavami. Prírodná katastrofa si v stredu vyžiadala najmenej desať obetí a spôsobila obrovské materiálne škody.

Sedemnásťnásobný grandslamový víťaz Nadal reagoval na nešťastnú udalosť zabezpečením ubytovania pre približne 50 osôb. "Dnes je to smutný deň pre Malorku. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám pozostalým," uviedol Nadal na svojom twitterovom konte. Samotný hráč strávil v stredu tri hodiny odstraňovaním následkov povodní.

Nadal sa momentálne doma zotavuje zo zranenia kolena, ktoré ho prinútilo vzdať semifinálové stretnutie na tohtoročnom US Open. 

https://twitter.com/LaureusSport/status/1050138505773547521

Záplavy na Mallorce si vyžiadali 10 ľudských životov, vrátane britského páru a Holanďanky. Počet nezvestných úrady znížili na 3 osoby a to 5-ročné dieťa a nemecký pár. Silný dážď, ktorý vyvolal masívne bleskové povodne, spôsobil obrovské materiálne škody na východe populárneho španielskeho ostrova. 

Súvisiace články