Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Hantuchová i Cibulková smerujú do Antverp
Zdielať na
Tenis

Hantuchová i Cibulková smerujú do Antverp

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

Slovenské tenistky Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková smerujú na budúcotýždňový turnaj WTA Tour Proximus Diamond Games do Antverp (dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale)

Rebríčkovo prvé dve slovenské tenistky Daniela Hantuchová (8. v renkingu) a Dominika Cibulková (46.) zhodne smerujú na budúcotýždňový turnaj WTA Tour Proximus Diamond Games do belgických Antverp (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf v hale).

Podľa prihlášok zverejnených na internetovej stránke podujatia by semifinalistka Australian Open 2008 Hantuchová mala byť treťou nasadenou za domácou líderkou dlhodobého hodnotenia WTA Tour Justine Heninovou a Ruskou Annou Čakvetadzeovou.

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka Hantuchová štartovala v antverpskom Sportpaleis štyrikrát a najďalej bola v sezóne 2003. V semifinále vtedy podľahla Američanke Venus Williamsovej 1:6, 4:6.

Naposledy ju predvlani už v 2. kole nečakane zastavila ukrajinská kvalifikantka Oľga Savčuková (3:6, 4:6). V prípade 18-ročnej piešťanskej rodáčky Cibulkovej pôjde o miestnu premiéru. Medzi adeptkami nefiguruje obhajkyňa trofeje Amélie Mauresmová. Francúzka vlani vo finále zdolala domácu Kim Clijstersovú 6:4, 7:6 (4).

Zdielať na