Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Djokovič nedal šancu Andersonovi a po troch rokoch vybojoval v Londýne štvrtý titul
Zdielať na

Djokovič nedal šancu Andersonovi a po troch rokoch vybojoval v Londýne štvrtý titul

Zdroj: SITA

LONDÝN / Srbský tenista Novak Djokovič sa štvrtýkrát stal víťazom dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne. V nedeľňajšom finálovom stretnutí zdolal za 138 minút 6:2, 6:2, 7:6 (3) turnajovú osmičku Juhoafričana Kevina Andersona. Djokovič má na svojom konte už 13 grandslamových titulov.

Na londýnskej tráve triumfoval aj v rokoch 2011, 2014 a 2015. Ako víťaz turnaja zinkasuje odmenu 2 250 000 libier pred zdanením, do rebríčka mu pribudne 2000 bodov. Zdolaný finalista sa môže tešiť na prémiu 1 125 000 libier prd zdanením a 1200 bodov do renkingu. Anderson sa aj napriek neúspechu posunie v najnovšom vydaní rebríčka ATP na 5. mieste, čo predstavuje jeho kariérne maximum. Djokovič sa vráti do Top 10, od pondelka mu bude patriť 10. priečka.

Obnovená spolupráca so slovenským trénerom Milanom Vajdom, ktorý stál pri všetkých úspechoch Djokoviča v predchádzajúcich rokoch, priniesla prvé ovocie v podobe štvrtej wimbledonskej trofeje. Srb si dokázal poradiť s najväčšou zbraňou súpera, razantným a silným servisom. Využil všetky štyri brejkbaly, naopak svoje podanie nestratil ani v jednom prípade. Na Juhoafričanovi sa pravdepodobne prejavila aj únava z predchádzajúcich duelov. Rovnako sa ukázali väčšie skúsenosti Djokoviča z náročných finálových zápasov.

Prvé dva sety mali jednoznačný priebeh, Srb dominoval v oboch v pomere 6:2. Tretí set mal vyrovnanejší priebeh. Djokovič dokonca čelil pri svojom podaní piatim setbalom súpera, ostali však nevyužité. Rozhodnúť musela až tajbrejk, v ktorej ukázal pevnejšie nervy Djokovič. Premenil svoj druhý mečbal a triumfoval v celom stretnutí 3:0 na sety.

Finále dvojhry:
Novak Djokovič (Srb.-12) - Kevin Anderson (JAR-8) 6:2, 6:2, 7:6 (3) za 138 minút

Súvisiace články