Zatiahnuté
14°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Tenistku Mirzaovú vyšetruje polícia
Zdielať na
Tenis

Tenistku Mirzaovú vyšetruje polícia

Zdroj: SITA/AP/Shizuo Kambayashi

Indická tenistka Sania Mirzaová má v rodnom Hajdarábáde problémy so zákonom. Polícia totiž rieši ako priestupok fakt, že dvadsaťjedenročná hráčka natočila v priestoroch mešity reklamu.

Indická tenistka Sania Mirzaová má v rodnom Hajdarábáde problémy so zákonom. Polícia totiž rieši ako priestupok fakt, že dvadsaťjedenročná hráčka natočila v priestoroch mešity reklamu. Prvá indická víťazka turnaja WTA sa už potom, čo začalo policajné vyšetrovanie, ospravedlnila.

"Zaznamenali sme prípad natáčania reklamy v mešite bez povolenia. Preverujeme to, ale je to len drobnosť," povedal agentúre Reuters jeden z komisárov polície v Hajdarábádu. "To dievča už poslalo e-mail s ospravedlnením a osobne sa prišla do mešity ospravedlniť jej matka," dodal.

Pekná moslimka Mirzaová je v Indii nesmierne populárna predovšetkým medzi mladými ľuďmi, ktorých inšpiruje svojím pestrým oblečením a náušnicami, vrátane piercingu v nose. Na druhej strane sa však v minulosti dočkala kritiky z radov ortodoxných moslimov, ktorí označili jej spôsob obliekania za "neislamsky".

Zdielať na