Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Federer obhajuje Hingisovú, svoju inšpiráciu z mladosti
Zdielať na
Tenis

Federer obhajuje Hingisovú, svoju inšpiráciu z mladosti

Zdroj: John Togasaki

Mužská tenisová svetová jednotka Švajčiar Roger Federer v nedeľu vystúpila na obhajobu svojej krajanky Martiny Hingisovej

Mužská tenisová svetová jednotka Švajčiar Roger Federer v nedeľu vystúpila na obhajobu svojej krajanky Martiny Hingisovej, ktorá ho podľa vlastných slov v mladosti inšpirovala.

Dvadsaťsedemročná Hingisová, držiteľka piatich grandslamových trofejí, pri oznamovaní rozlúčky s aktívnou hráčskou kariérou uviedla, že vo Wimbledone 2007 mala pozitívny test na kokaín.

Užívanie drog zároveň poprela, ale odmietla podstupovať boj za očistenie svojho mena. Neskôr však takéto niečo pre BBC predsa len avizoval Mario Widmer, manažér bývalej svetovej jednotky.

SITA/AP/Keystone/Walter Bieri

"Nedokážem si vôbec predstaviť, že by Martina užívala drogy. Dúfam, že sa jej podarí očistiť svoje meno," povedal Federer v rozhovore pre týždenník Le Matin. V interview najlepší tenista posledných rokov zároveň priznal, že Hingisová bola pre neho na začiatku profesionálnej kariéry inšpiráciou.

Federer spolu s Hingisovou v roku 2000 získali Hopman Cup, tradičný turnaj miešaných dvojíc reprezentujúcich jednu krajinu. "V období, keď sme spolu hrali miešanú štvorhru, bolo to pre mňa poctou," zložil 26-ročný Federer poklonu o rok staršej rodáčke z Košíc.

Súčasný tenisový suverén sa vyjadril i k podozreniam z ovplyvňovania zápasov a nelegálneho stávkovania, ktoré sa v ostatných mesiacoch vynorili aj v súvislosti s bielym športom: "Nemali by sme v tenise podvádzať. Je to šport, v ktorom je veľa peňazí a niektorých to môže pokúšať. Mám však priateľov tenistov, ktorí nezarábajú toľko ako ja, ale nepodvádzajú."

Zdielať na

Najčítanejšie