Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hantuchová sa na MS WTA Tour dostane
Zdielať na
Tenis

Hantuchová sa na MS WTA Tour dostane

Zdroj: Bill Mitchell

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová bez ohľadu na ďalšie počínanie si v Linzi s určitosťou prinajhoršom prvou náhradníčkou na novembrových madridských MS WTA Tour

Sobotňajšia prehra Francúzky Marion Bartoliovej so Švajčiarkou Patty Schnyderovou v semifinále na turnaji Generali Ladies v rakúskom Linzi znamená, že slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa bez ohľadu na svoj výsledok v nasledujúcom semifinále proti Češke Nicole Vaidišovej i budúcotýždňový posledný radový tohtoročný turnaj okruhu v kanadskom Québecu dostane na "výberové"MS WTA Tour prinajhoršom ako prvá náhradníčka.

Na mieste konania šampionátu musia byť organizátorom k dispozícii dve alternantky. Vlani táto nie práve najpríjemnejšia úloha pripadla spomenutej Schnyderovej a Ruske Dinare Safinovej - žiadna sa napokon nedostala do akcie.

Ako je známe, právo účasti na koncoročnom podujatí v Madride (6. - 11. novembra, dotácia 3 milióny USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale) pre osem najlepších singlistiek a štyri páry v hodnotení Race to the Sony Ericsson Championships už majú vo dvojhre titul obhajujúca Belgičanka Justine Heninová, Rusky Svetlana Kuznecovová a Anna Čakvetadzeová, Srbky Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová a Američanky Serena a Venus Williamsové, hoci v prípade ostatnej menovanej to vedenie WTA Tour ešte formálne nepotvrdilo.

Na poslednej postupovej ôsmej pozícii v Race 2007 k 22. októbru figurovala momentálne s pravým ramenom maródujúca Maria Šarapovová. Hantuchová z deviatej priečky zaostávala za Ruskou o 275 bodov. Presne toľko dostane víťazka turnaja v Linzi. Pri rovnosti by v prospech Slovenky, ktorá sa napokon dodatočne neprihlásila do Québecu, rozhodol vyšší počet absolvovaných podujatí.

Finalistka Wimbledonu Bartoliová bola začiatkom tohto týždňa desiata a potrebovala v Intersport Arene dosiahnuť lepší výsledok ako popradská rodáčka, čo sa jej už nemôže podariť.

Zdielať na