Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Prvou finalistkou Češka Kvitová
Zdielať na
Tenis

Prvou finalistkou Češka Kvitová

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Petra Kvitová (ČR) - Oľga Savčuková (Ukr.) 6:4, 6:1

Aj na 2. ročníku tenisového turnaja žien ITF Ritro Slovak Open (dotácia
100 000 USD, tvrdý povrch v hale) v Sibamac aréne NTC sa do finále dvojhry dostala 17-ročná držiteľka voľnej karty.

V sobotňajšom úvodnom semifinále singlovej súťaže na jubilejných 10. medzinárodných majstrovstvách SR pripomenula lanské ťaženie domácej Dominiky Cibulkovej Češka Petra Kvitová.

Rodáčka z Fulneku, ktorú v Prostějove už takmer pol roka trénuje Slovák Matej Lipták, zvíťazila nad nenasadenou, ale favorizovanou Ukrajinkou Oľgou Savčukovou 6:4, 6:1.

Oficiálne nenominovaná piata členka tímu ČR v aprílovom bratislavskom fedcupovom zápase proti SR sa v nedeľňajšom rozhodujúcom súboji stretne s postupujúcou z nasledujúceho duelu krajanky Ivety Benešovej s Nemkou Tatjanou Malekovou, teda hráčky s najnižším renkingom medzi priamymi aktérkami pri nedeľňajšom žrebe a tenistky, ktorá v okamihu uzávierky prihlášok ani nefigurovala tzv. nad čiarou.

Ako je známe, už piatkové štvrťfinále bolo bez čo i len jedinej z nasadeného okteta. Ak si Benešová zopakuje finálovú účasť z edície 2002 konanej ešte v areáli Incheby, vo finále pôjde o zaujímavé derby českých ľaváčok.

Kvitová, zatiaľ 214. v počítačovom poradí, sa proti 20-ročnej Savčukovej (106. v dlhodobom singlovom rebríčku WTA Tour) v prvom sete dostala z nepriaznivého skóre 0:3 na 4:3 a po inkasovanom rebrejku opäť sama zobrala súperke podanie v deviatom geme.

V druhej časti prehrala vstupný gem, potom však získala šesť v rade. Dosiaľ nejvýraznejšími seniorskými úspechmi úradujúceho českého Talentu roka a držiteľky titulu z chýrnej Pardubickej juniorky sú triumfy na podujatiach ITF s dotáciou 25 000 USD vo Valašskom Meziříčí a Prahe-Průhoniciach.

Dvojhra - semifinále:

Petra Kvitová (ČR) - Oľga Savčuková (Ukr.) 6:4, 6:1

Zdielať na

Najčítanejšie