Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Záverečný turnaj WTA Tour bez Hantuchovej
Zdielať na
Tenis

Záverečný turnaj WTA Tour bez Hantuchovej

Zdroj: Bill Mitchell

Daniela Hantuchová sa v rámci boja o postup na MS WTA Tour neprihlásila na záverečný radový turnaj do Québecu

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa napokon dodatočne neprihlásila na budúcotýždňový záverečný radový turnaj WTA Tour Bell Challenge (Tier III, dotácia 175 000 USD, tvrdý povrch Uniturf v hale) v kanadskom Québecu.

Znamená to, že 24-ročná popradská rodáčka sa musí počas tohto víkendu ozdobiť titulom v Linzi, aby jej účasť na novembrových "výberových" MS WTA Tour nezávisela na storne účasti niektorej hráčky z osmičky s právom účasti.

Bodovo by sa totiž presne dotiahla na momentálne laborujúcu ôsmu Rusku Mariu Šarapovovú a v jej prospech by podľa pravidiel WTA Tour na rok 2007 (str. 162, kapitola 10, písmeno A, článok 1) rozhodol vyšší počet absolvovaných podujatí (26 - 12).

Hantuchová, momentálne 9. v hodnotení Race to the Sony Ericsson Championships 2007, v sobotu približne o 16.00 h nastúpi v Intersport Arene ako turnajová dvojka na semifinále dvojhry proti piatej nasadenej Češke Nicole Vaidišovej, s ktorou má nelichotivú bilanciu 0:4. Naposledy jej podľahla v aprílovom bratislavskom fedcupovom dueli na antuke 2:6, 7:6 (1), 3:6.

V prípade postupu do rozhodujúceho súboja by na slovenskú jednotku čakala úspešnejšia zo zápasu Patty Schnyderová (6-Švajč.) - Marion Bartoliová (3-Fr.). Ak sa francúzska finalistka Wimbledonu dostane v Linzi ďalej ako Hantuchová, predstihne ju v Race 2007 a stane sa prvou náhradníčkou pre Madrid.

Najvyššie nasadenou v Québecu je spomenutá Vaidišová, dvojkou Ruska Vera Zvonarevová, trojkou Ukrajinka Julia Vakulenková a štvorkou Američanka Meilen Tuová, ale jednoznačne najväčšou hviezdou s voľnou kartou hrajúca ďalšia Američanka Lindsay Davenportová.

Zdielať na