Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Ritre semifinále bez Sloveniek
Zdielať na
Tenis

Na Ritre semifinále bez Sloveniek

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Magdaléna Rybáriková (SR) - Oľga Savčuková (Ukr.) 1:6, 0:1 - skreč, Rybáriková odstúpila pre zdravotné problémy Magdaléna Rybáriková:"Chcela som to skúsiť, ale na dvorci som sa cítila strašne, bola som úplne bez reflexu"

Slovenský tenis nebude mať zastúpenie v semifinále dvojhry na turnaji ITF Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Premier Court v hale). Vo štvrtom a záverečnom piatkovom štvrťfinále posledná slovenská zástupkyňa Magdaléna Rybáriková odstúpila pre zdravotné problémy zo stretnutia s Ukrajinkou Oľgou Savčukovou po 37 minútach za stavu 1:6, 0:1.

Devätnásťročná Slovenka nastúpila na stretnutie so zvýšenou teplotou a za svojou o rok staršou súperkou herne výrazne zaostávala. Rybáriková si za bratislavské štvrťfinále pripísala do rebríčka WTA Tour vo dvojhre 20 bodov a to by malo znamenať jej posun zo súčasnej 327. priečky niekam na koniec tretej stovky.

Savčukovej patrila vo svetovom počítačovom poradí pred turnajom 106. pozícia, jej semifinálovou súperkou bude 17-ročná Češka hrajúca s voľnou kartou Petra Kvitová. Prvý set, ktorý trval 30 minút, mal jednoznačný priebeh.

V úvodnom geme síce piešťanská rodáčka odvrátila dva brejkbaly a získala prvý bod zápasu, v zostávajúcom priebehu však zjavne za svojou súperkou zaostávala. Nedaril sa jej servis, nestíhala vo výmenách a robila veľa nevynútených chýb.

Za stavu 1:4 si Rybáriková nechala zavolať turnajovú lekárku, ale ani tento moment výrazne nezasiahol do negatívneho vývoja zápasu z jej pohľadu. Rozbehnutá a agresívne hrajúca Ukrajinka získala prvý set hladko 6:1.

V tom druhom vyhrala Savčuková hneď v úvode svoj servis a potom Rybáriková oznámila skreč. V bilancii vzájomných stretnutí vedie ukrajinská hráčka po piatku už 2:0.

Dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna Rybáriková (SR) - Oľga Savčuková (Ukr.) 1:6, 0:1 - skreč, Rybáriková odstúpila pre zdravotné problémy

Hlas:
Magdaléna Rybáriková:
"Podľa doktora Fana, ktorý ma teraz vyšetril, mám chrípku. Už vo štvrtok mi bolo biedne. Dávala som si čaj, vitamíny, ibuprofen, ale ráno som napriek tomu mala zvýšenú teplotu 37,5. Nepomohlo ani preležanie prakticky celého dneška v posteli. Chcela som to skúsiť, ale na dvorci som sa cítila strašne, bola som úplne bez reflexu. Keby som pred domácim publikom prehrala normálnym spôsobom po boji, bolo by mi to predsa len menej ľúto. Mala som dobre rozbehnutý turnaj a Savčukovú som považovala za hrateľnú súperku - škoda. Ochorieť práve počas tohto bratislavského podujatia je to najnepríjemnejšie, čo sa mi mohlo stať. U mňa keď to začne, tak môžem robiť hocičo, choroba už prepukne. Vopred viem, že v sobotu mi bude ešte horšie. Celkovo som však spokojná, že som uhrala dve kolá. Posunie ma to v rebríčku približne na 280. priečku. Na kvalifikáciu Australian Open budem potrebovať posun ešte o nejakých tridsať miest. Najbližšie by som mala hrať od 12. novembra na turnaji ITF s dotáciou 50 000 dolárov vo francúzskom Deauville. Podľa výsledku sa odvinie môj prípadný ďalší zápasový program do konca sezóny."

Zdielať na