Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hantuchová už v semifinále
Zdielať na
Tenis

Hantuchová už v semifinále

Zdroj: SITA/Michal Burza

Daniela Hantuchová (2-SR) - Aľona Bondarenková (Ukr.) 6:4, 1:6, 6:3

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do semifinále dvojhry na podujatí WTA Tour Generali Ladies v rakúskom Linzi (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf v hale). Turnajová dvojka zdolala v prvom piatkovom štvrťfinále nenasadenú Ukrajinku Aľonu Bondarenkovú v troch setoch za 94 minút 6:4, 1:6, 6:3

Hantuchovej súperkou v sobotňajšom semifinále bude víťazka duelu Nicole Vaidišová (5-ČR) - Dinara Safinová (4-Rus.). Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka pri svojej šiestej účasti v Intersport Arene hrala po tretí raz vo štvrťfinále a vyrovnala svoje maximum - semifinále z roku 2002. Svoju veľmi dobrú bilanciu tohtoročných štvrťfinálových účastí vo dvojhre na okruhu WTA si zlepšila na 9:3.

Ako je známe, klientka barcelonskej Akadémie Sánchez / Casal potrebuje v Linzi celkový triumf a s ním spojený prírastok 275 bodov do hodnotenia, aby sa v Race to the Sony Ericsson Championships 2007 dotiahla na ôsmu Rusku Mariu Šarapovovú, priebežne poslednú s právom účasti na novembrových "výberových" MS WTA Tour v Madride.

Desiata hráčka rebríčka WTA Tour vo dvojhre Hantuchová začala prvý vzájomný súboj proti staršej zo sestier Bondarenkových (23. vo svetovom renkingu) ofenzívne a darilo sa jej. Hneď v úvodnej hre súperku brejkla a rovnaký kúsok predviedla aj v siedmom geme, keď zvýšila na 5:2. Potom sa však akoby zľakla jednoznačného priebehu a prvýkrát stratila svoj servis. Dvadsaťtriročná Ukrajinka znížila ešte na 4:5, ale Slovenka už druhé svoje podanie na zisk setu využila a získala ho za 36 minút 6:4. Druhý set ponúkol odlišný obraz hry.

Bondarenková spresnila údery a od stavu 1:1 nedala o rok staršej slovenskej súperke šancu. Získala päť gemov v rade a po hodine vyrovnala stav setov na 1:1. V treťom sete si obe hráčky vyhrávali svoj servis až do stavu 3:3. Potom Hantuchová čelila brejkbalu súperky, ale skvelým spôsobom ho odvrátila defenzívnym lobom. Napokon si znova podržala podanie a psychologickú výhodu využila na rozhodujúci brejk v stretnutí. Za stavu 5:3 už potom čistou hrou dotiahla zápas do víťazného konca.

Dvojhra - štvrťfinále:
Daniela Hantuchová (2-SR) - Aľona Bondarenková (Ukr.) 6:4, 1:6, 6:3

Zdielať na

Najčítanejšie