Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nociarová nevyužila stav 5:0
Zdielať na
Tenis

Nociarová nevyužila stav 5:0

Zdroj: SITA/Michal Burza

Séverine Bremondová (Fr.) - Dominika Nociarová (SR) 7:5, 6:4 za 90 minút

Slovenská tenistka Dominika Nociarová nevyužila sľubný vstup do svojho pondelňajšieho bratislavského zápasu 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na jubilejných 10. medzinárodných majstrovstvách SR proti Francúzke Séverine Bremondovej.
 
Domáca držiteľka voľnej karty viedla v rámci turnaja ITF Ritro Slovak Open (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Premier Court v hale) v Sibamac aréne NTC nad jednoznačnou favoritkou 5:0, ale napokon prehrala prvý set i celý duel dvoch päťnásobných víťaziek singlových podujatí na úrovni ITF, a to 5:7, 4:6 za 90 minút.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Banskej Bystrice Nociarová, ktorú v marci na pol roka zastavilo zranenie kolena, začala v premiérovom súboji s nedávno 34. hráčkou renkingu WTA Tour (vo februári 2007) čipernejšie, razantnejšie a precíznejšie. Po 19 minútach mala nečakane už päťgemový náskok, následne však neuspela v ôsmich hrách v rade, keď sa 28-ročná rodáčka z Montpellieru dostala do tempa a úderovej istoty.

V deviatom geme hostiteľka, momentálne až 586. v rebríčku (vlani v júli jej patrila 202. priečka ako doterajšie maximum kariéry), premrhala tri setbaly pri vlastnom podaní a definitívne tým posadila 94. tenistku počítačového poradia na koňa.

V druhom dejstve Bremondová unikla na 2:1, brejk potvrdila a koncovku skúsenejšie zvládla. Po hodine a pol premenila druhý mečbal forhendovým volejom. Niekoľko technicky zvládnutých a umiestnených zábleskov Slovenky, ktorá pred stovkou divákov nastúpila s obviazaným ľavým stehnom, napokon nestačilo.

Francúzka, ktorá v tejto sezóne ani raz neprenikla za 2. kolo, sa medzi najlepšími šestnástimi stretne s postupujúcou z utorňajšieho stretnutia piatej nasadenej Talianky Sary Erraniovej s hostiteľkou Magdalénou Rybárikovou.

Nociarová ako držiteľka trofeje zo septembrového antukového turnaja ITF s dotáciou 10 000 USD na dvorcoch Slovana Bratislava niekoľko desiatok metrov od dejiska "Ritra" teda nepredĺžila svoju sériu úspechov v hlavnom meste na šesť zápasov v rade. Na MM SR účinkovala po štvrtý raz. V sezónach 2001 a 2002 ešte v areáli Incheby prehrala hneď na úvod kvalifikácie, vlani sa lúčila po jej finále.

V pondelok bola Nociarová jedinou slovenskou aktérkou vo dvojhre. V utorok na duely 1. kola hlavnej súťaže dvojhry nastúpia zostávajúce tri - takisto s voľnými kartami hrajúce Lenka Wienerová a spomenutá Rybáriková a obhajkyňa prvenstva a turnajová jednotka Dominika Cibulková.Dvojhra - 1. kolo:Séverine Bremondová (Fr.) - Dominika Nociarová (SR) 7:5, 6:4 za 90 minútHlas:Dominika Nociarová (SR): "V prvom sete za stavu 5:0 v môj prospech akoby som sa zľakla príležitosti proti rebríčkovo oveľa vyššie postavenej súperke - vtedy to na mňa doľahlo. Prekvapilo ma, že mi to zbieranie gemu za gemom išlo tak ľahko. Zrazu som však začala hrať pasívnejšie. Bremondová pridala agresivitu a spresnila svoju hru, čo napokon rozhodlo. Samozrejme, že som sama na seba nahnevaná: aspoň ten úvodný set som mohla dotiahnuť do víťazného konca. Všetko by potom možno vyzeralo inak. Šance som mala aj v druhej časti, ale Francúzke pomohol rýchly brejk."

Zdielať na