Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hantuchovej prehra s A. Radwanskou
Zdielať na
Tenis

Hantuchovej prehra s A. Radwanskou

Agnieszka Radwanská (Poľ.) - Daniela Hantuchová (7-SR) 6:3, 6:3 za 78 minút

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Zürich Open (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch Greenset v hale) vo švajčiarskom Zürichu s 18-ročnou poľskou "lucky loserkou" Agnieszkou Radwanskou za 78 minút hladko 3:6, 3:6.

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka stratila šancu na obhajobu vlaňajšieho prieniku do finále týchto neoficiálnych halových otvorených ME a zároveň sa výrazne zredukovali jej vyhliadky kvalifikovať sa vlastnými silami na madridské novembrové "výberové" MS WTA Tour pre osem najlepších v tohtosezónnom bodovaní Race to the Sony Ericsson Championships.

Začiatkom tohto týždňa bola Slovenka deviata a zaostávala za momentálne zranenou ôsmou Ruskou Mariou Šarapovovou o 335 bodov. Z Hallenstadiona si vo dvojhre odnáša šek na 15 130 USD a k tomu len 60 renkingových bodov. K dispozícii ešte má budúcotýždňový "dvojkový" turnaj v rakúskom Linzi a potom prípadne podujatie nižšej úrovne (Tier III) v kanadskom Quebecu, kam však zatiaľ nie je prihlásená.

Staršia z talentovaných sestier Radwanských Agnieszka, 31. vo svetovom rebríčku a premožiteľka spomenutej Šarapovovej na US Open, v úvodnom sete premiérového vzájomného duelu brejkla siedmu nasadenú v šiestom geme, hoci Hantuchová viedla 30:0. Favoritka sa snažila preberať iniciatívu, vyvíjať tlak, diktovať tempo a rýchlo ukončovať výmeny, ale častejšie robila chyby.

Na konci prvého setu, ktorý prehrala 3:6, mala na konte 11 víťazných úderov, ale aj 10 zbytočných zaváhaní, zatiaľ čo Krakovčanka ponúkla priaznivejšiu bilanciu 9:5. Hneď v prvom geme druhej časti unikla A. Radwanská na 1:0. Brejk potvrdila bez straty fiftínu.

Hantuchová si vo štvrtej hre pri podaní súperky vytvorila náskok 30:0, nevyužila ho však. Poslednú reálnu a naozaj solídnu šancu na prípadný zvrat premrhala za stavu 3:4, keď premárnila tri brejkbaly (svoje jediné v dueli) v rade.

Frustrácia sa následne naplno prejavila o gem neskôr pri Slovenkinom servise. Radwanská, ktorá využila polovicu zo šiestich brejkbalov, sa vo štvrťfinále stretne buď s turnajovou i svetovou jednotkou Belgičankou Justine Heninovou, alebo s Ruskou Verou Zvonarevovou.

Vo štvorhre v Zürichu Hantuchová a Izraelčanka Šahar Peerová už v stredu v 1. kole podľahli takisto nenasadenej španielsko-talianskej dvojici Anabel Medinová-Garriguesová, Flavia Pennettová 4:6, 2:6.

Dvojhra - 2. kolo:

Agnieszka Radwanská (Poľ.) - Daniela Hantuchová (7-SR) 6:3, 6:3 za 78 minút

Zdielať na