Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hantuchová zdolala v Zürichu v 1. kole Safinovú
Zdielať na
Tenis

Hantuchová zdolala v Zürichu v 1. kole Safinovú

Zdroj: SITA/Michal Burza

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová úspešne vykročila za obhajobou svojho vlaňajšieho prieniku do finále na prestížnom turnaji WTA Tour Zürich Open. V dramatickom stretnutí zdolala nenasadenú Rusku Safinovú.

Vo švajčiarskom Zürichu sa hrá pre Danielu Hantuchovú dôležitý turnaj. Jednak tam obhajuje minuloročnú účasť vo finále a jednka v prípade úspechu má ešte šancu stať sa momentálne ôsmou najlepšou hráčkou WTA Tour, čo by jej zabezpečilo účasť na elitnom turnaji budúci mesiac v Madride.

Vo švajčiarskom Zürichu sa hrá celkovo o 1,34 milióna amerických dolárov a tento turnaj je považovaný za otvorené halové ME. Hantuchová je momentálne 9. v dlhodobom i tohtoročnom singlovom svetovom rebríčku. Vo večernom súboji 1. kola potvrdila pozíciu sedmičky podujatia, keď za 141 minút zdolala nenasadenú Rusku Dinaru Safinovú v dramatickom stretnutí plnom zvratov 7:6 (2), 7:6 (4).

Súperkou Slovenky v 2. kole v Hallenstadione bude až vo štvrtok po prvý krát 18-ročná poľská „lucky loserka“ Agnieszka Radwanská (31. v počítačovom poradí). Tá na US Open porazila Rusku Mariu Šarapovovú a teraz v 1. kole vrátila Izraelčanke Šahar Peerovej prehru z New Yorku. Hantuchová bude dnes večer práve po boku Peerovej štartovať štvorhru proti takisto nenasadenej španielsko-talianskej dvojici Anabel Medinová-Garriguesová, Flavia Pennettová.

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka zvíťazila nad o tri roky mladšou Moskovčankou Safinovou (14. vo WTA Tour) po druhý raz v kariére a vyrovnala skóre zo vzájomných duelov na 2:2. Hantuchová síce v úvodnom sete premrhala náskok 4:1, ale v tajbrejku jednoznačne dominovala.

Ešte extravagantnejší priebeh a rovnaké rozuzlenie prinieslo druhé dejstvo, v ktorom mala Slovenka až štyrikrát výhodu brejku (1:0, 2:1, 4:3 a 6:5, čiže podávanie na víťazstvo), napokon však opäť rozhodovala „lotéria“ skrátenej hry. V nej Hantuchová okamžite odskočila na 3:0 a priaznivý stav 6:2 dokázala po drobnom zaváhaní využiť.

Daniela Hantuchová (7-SR) - Dinara Safinová (Rus.) 7:6 (2), 7:6 (4) za 141 minút

Zdielať na