Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hantuchová v Zürichu proti Safinovej
Zdielať na
Tenis

Hantuchová v Zürichu proti Safinovej

Zdroj: SITA/Michal Burza

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová bude hrať v 1. kole na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour v Zürichu proti Ruske Dinare Safinovej

Súperkou slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej v stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour Zürich Open (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch v hale) vo švajčiarskom Zürichu bude nenasadená Ruska Dinara Safinová.

Rozhodol o tom sobotňajší žreb, ktorého hviezdou v predajni World of Sports na 4. poschodí centra Jelmoli Zürich City bola Srbka Ana Ivanovičová. Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka Hantuchová, momentálne 9. v singlovom renkingu, má proti 17. hráčke počítačového poradia mierne negatívnu bilanciu 1:2, pričom všetky tri zápasy absolvovali vlani.

Slovenská jednotka, ktorá na 24. ročníku neoficiálnych otvorených halových majstrovstiev Európy bude obhajovať svoj vlaňajší prienik do finále (prehrala v ňom s Ruskou Mariou Šarapovovou), by sa v prípade postupu do 2. kola stretla s úspešnejšou z duelu Izraelčanky Šahar Peerovej s niektorou z kvalifikantiek.

Už na štvrťfinále je žrebom a renkingom naprogramovaný súboj siedmej nasadenej Hantuchovej so svetovou a turnajovou jednotkou Belgičankou Justine Heninovou.

Zdielať na