Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hingisová predčasne ukončila svoje účinkovanie
Zdielať na
Tenis

Hingisová predčasne ukončila svoje účinkovanie

Zdroj: sixs†eps

Hingisová sa zdravotne necíti dobre, túto sezónu ukončí predčasne

Švajčiarska tenistka Martina Hingisová zo zdravotných dôvodov oznámila predčasné ukončenie svojho účinkovania v tejto sezóne.

Dvadsaťsedemročná košická rodáčka zverejnila tento vynútený krok prostredníctvom organizátorov budúcotýždňového turnaja WTA Tour v Zürichu, na ktorom sa pôvodne mala zúčastniť.

„Robila som všetko pre to, aby som mohla hrať, ale už od Key Biscane mám problémy v oblasti boku, ktoré mi v ostatnom období neumožnili ani len trénovať." Švajčiarske médiá už začali špekulovať aj o druhom úplnom uzavretí Hingisovej kariéry po tom, ako držiteľka piatich grandslamových titulov vo svojom vyhlásení dodala: „Na doliečenie si doprajem toľko času, koľko bude treba."

Držiteľka 43 singlových trofejí, ktorá sa v auguste rozišla s českým snúbencom Radkom Štěpánkom, takisto popredným tenistom, naposledy hrala v septembri v Pekingu.

Po Wimbledone vyhrala len polovicu z ôsmich absolvovaných zápasov. Bývalá svetová jednotka momentálne figuruje až na 19. priečke v počítačovom poradí. Po prvý raz sa lúčila v roku 2003, takisto pre vleklé zranenia. Už v sezóne 2005 však zažila tenisové intermezzo.

Dôslednejší comeback sa jej vydaril vlani, keď získala primáty v Kalkate a Ríme a vyšvihla sa na 7. miesto v hodnotení WTA Tour. Tento rok pridala úspech vo februárovom Tokiu, ale odvtedy sa "Swiss Miss" neprebojovala za štvrťfinále.

Zdielať na