Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cibulková prehrala v Bangkoku s Kingovou
Zdielať na
Tenis

Cibulková prehrala v Bangkoku s Kingovou

Zdroj: SITA/AP Photo/Amy Sancetta

Dvojhra - 2. kolo: Vania Kingová (USA) - Dominika Cibulková (5-SR) 6:7 (8), 7:6 (6), 7:6 (4)

Dominika Cibulková nedotiahla do úspešného konca dramatický súboj 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour v thajskom Bangkoku (Tier III, dotácia 200 000 USD, tvrdý povrch vonku), ktorý bol vo štvrtok prerušený pre dážď.

Mimoriadne vyrovnané stretnutie s Američankou Vaniou Kingovou sa skončilo prehrou piatej nasadenej Cibulkovej v pomere 7:6 (8), 6:7 (6), 6:7 (4).

Zápas vo štvrtok prerušila nepriazeň počasia v tajbrejku prvého setu pri setbale 18-ročnej Slovenky pri jej podaní za stavu 9:8. Cibulková (47. v rebríčku WTA Tour) mala v prvom sete skvelý úvod. Hneď v úvodnom geme svoju americkú súperku brejkla a vzápätí to potvrdila na 2:0. Od stavu 3:1 však Kingová (81. vo svetovom renkingu) zakontrovala troma gemami v rade a zrazu viedla 4:3. Set sa potom po hodine hry natiahol až do tajbrejku, ktorý mal tiež dramatický priebeh.

Spočiatku mala navrch 18-ročná Kalifornčanka, ktorá v Bangkoku obhajuje titul z vlaňajška. Viedla už 3:0, ale jej slovenská rovesníčka vyrovnala na 3:3. Za stavu 3:5 to vyzeralo s Cibulkovou opäť zle, ale práve mladá Slovenka sa po chvíli dostala k prvému setbalu /6:5/. Kingová ho odvrátila a sama si tiež vybojovala možnosť ukončiť set za stavu 7:6. Nestalo sa, mladá Slovenka išla do vedenia 8:7 a aj 9:8, keď začalo pršať.

Vo štvrtok vybojovaný setbal Cibulková v úvodnej piatkovej výmene využila a do druhého dejstva vstúpila s psychickou výhodou ťažko vybojovaného vedenia.

V dramatickom duchu pokračoval aj druhý set, obe protagonistky trikrát stratili svoje podanie a opäť rozhodoval tajbrejk. V ňom sa Cibulková dopracovala k mečbalu za stavu 6:5, ale nepremenila ho, naopak, súperku posadila na koňa a jej setbal už nedokázala odvrátiť.

Rozhodujúci set ponúkol takmer navlas rovnaký scenár, obe tenistky boli však úspešnejšie na podaní a stratili len po jednej hre pri svojom servise. K slovu sa znovu dostal tajbrejk, v ktorom už Kingová jasne dominovala. Získala náskok 6:1 a päť mečbalov, z ktorých až štvrtý premenila na víťazstvo v premiérovom meraní síl týchto súperiek a postup do štvrťfinále.

Dvojhra - 2. kolo:

Vania Kingová (USA) - Dominika Cibulková (5-SR) 6:7 (8), 7:6 (6), 7:6 (4)

Zdielať na