Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hantuchová bojuje o Madrid, po Zürichu bude hrať aj v Linzi
Zdielať na
Tenis

Hantuchová bojuje o Madrid, po Zürichu bude hrať aj v Linzi

Zdroj: Vedia

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová v pondelok oficiálne pribudla na zoznam uchádzačiek o triumf na turnaji WTA Tour v rakúskom Linzi (20. - 28. októbra)

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová stále naplno bojuje o miestenku na novembrové "výberové" MS WTA Tour v Madride.

V pondelok oficiálne pribudla na zoznam uchádzačiek o triumf na turnaji Generali Ladies (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale), ktorý sa uskutoční 20. - 28. októbra v rakúskom Linzi.

"Pre naše podujatie je to víťazstvo v každom smere," vyhlásila riaditeľka turnaja Sandra Reichelová.

Do Intersport Areny smerujú ďalšie tri hráčky z hornej desiatky svetového singlového renkingu - titul obhajujúca Ruska Maria Šarapovová, vlaňajšia finalistka Naďa Petrovová a ich krajanka Anna Čakvetadzeová.

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka Hantuchová figuruje k 8. októbru na 9. priečke, prvej nepostupovej, v tohtosezónnom hodnotení Race to the Sony Ericsson Championships. Po dosiahnutí finále na indonézskom ostrove Bali bola v semifinále v indickej Kalkate, prebojovala sa do rozhodujúceho duelu v Luxemburgu (proti Srbke Ane Ivanovičovej premrhala náskok 6:3, 3:0) a porúčala sa v osemfinále v Stuttgarte. Klientka barcelonskej Akadémie Sánchez / Casal si tento týždeň dopriala oddych a budúci týždeň sa hodlá obhajovať vo švajčiarskom Zürichu svoju finálovú účasť.

Na Zürich Open smeruje takmer kompletná Top 10. Absentovať by mala len Američanka Venus Williamsová, priebežne 8. v Race. Vlani Hantuchová v Linzi odstúpila zo súboja 1. kola s Ruskou Jelenou Vesninovou pre zranenie v oblasti rebier a sezóna sa tým pre ňu predčasne skončila.

Zdielať na