Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Cibulková v Taškente netrafila kurt, v Bangkoku drie od piatka
Zdielať na
Tenis

Cibulková v Taškente netrafila kurt, v Bangkoku drie od piatka

Zdroj: SITA/AP Photo/Amy Sancetta

Slovenská tenistka Dominika Cibulková po neúspechu v Taškente a pred turnajom v Bangkoku: "Vrátila som sa do príjemnejšej klímy a pracujem aj na kondičke. Dúfam, že sa mi bude dariť. "

V pondelok popoludní ešte nebolo známe, či súperkou slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej v zápase 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na tohtotýždňovom podujatí WTA Tour PTT Open v Bangkoku nebude krajanka Magdaléna Rybáriková - úspešná kvalifikantka.

Pre turnajovú päťku Cibulkovú je thajská metropola poslednou zastávkou na jej ázijskom turné. Predtým štartovala v Pekingu, takisto čínskom Guangžou a uzbeckom Taškente. Na druhom zo spomenutých turnajov si zverenkyňa Vladimíra Pláteníka vytvorila doterajšie maximum v podobe prieniku do semifinále, ale potom ako nasadená dvojka prehrala už úvodný zápas s Francúzkou Pauline Parmentierovou, napokon držiteľkou trofeje.

"Mám pocit, že som v tom Taškente vôbec netrafila dvorec,"expresívne uviedla D. Cibulková pre agentúru SITA a pridala vysvetlenie: "Bola som veľmi unavená, pretože som tam priletela až v utorok. Nemala som čas na tréning, takže moje údery boli úplne rozbité. Navyše súperka hrala veľmi dobre. Veď napokon získala trofej. Okrem toho ma zaskočilo počasie - iba takých 15 stupňov Celzia, veľká zima. Nevadí, už je to za mnou. V Bangkoku som od piatka a dosť tu makám. Vrátila som sa do príjemnejšej klímy a pracujem aj na kondičke, aby som sa dostala nazad do rytmu. Dúfam, že sa mi bude dariť."

Osemnásťročná piešťanská rodáčka s bratislavskou adresou podľahla medzi najlepšími štyrmi v Guangžou Francúzke Virginie Razzanovej 6:3, 1:6, 1:6. Po získanom prvom sete doplatila na nedostatok rezerv: "Normálne som odišla fyzicky. Deň predtým sme s Molikovou hrali do polnoci a už vtedy ma v treťom sete chytali tie moje pomaly akoby povestné kŕče. Vyšťavila som sa. Mrzí ma to. Keby som vládala, mohla som ísť ešte ďalej. Herne som sa na to cítila."

Zaujímavosťou je, že ostatné dve premožiteľky držiteľky titulu z vlaňajšieho bratislavského podujatia ITF Ritro Slovak Open následne dokráčali až za celkovým úspechom. Razzanová dokonca v sobotu pridala ďalší v Tokiu.

Cibulková, tento týždeň 47. v rebríčku WTA Tour, sa po návrate domov bude koncentrovať na obhajobu trofeje na "Ritre" (22. - 28. októbra), kde by mala byť treťou nasadenou za Francúzkou Emilie Loitovou a Američankou Meilen Tuovou.

Zdielať na

Najčítanejšie