Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hantuchová prehrala
Zdielať na
Tenis

Hantuchová prehrala

Zdroj: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Jelena Dementievová (Rus.) - Daniela Hantuchová (8-SR) 6:4, 6:4

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour Porsche Tennis Grand Prix (Tier II, tvrdý povrch v hale, dotácia 650 000 USD) v nemeckom Stuttgarte s nenasadenou Ruskou Jelenou Dementievovou 4:6, 4:6.

Dvadsaťštyriročná Hantuchová tak nevylepšila svoju nepriaznivú bilanciu vo vzájomných súbojoch s o rok staršou Moskovčankou, keď z 12 duelov prehrala vo štvrtok už deviaty raz. V prvom sete ôsma nasadená Hantuchová iba doťahovala náskok Dementievovej, v druhom každá vyhrávala svoje podanie až do deviatej hry, keď ruská tenistka získala brejk na 5:4 a vzápätí ho potvrdila. Štvrtkový stuttgartský zápas bol ich druhým v tomto roku a aj v prvom na tvrdom povrchu na turnaji v Los Angeles uspela Dementievová, keď popradská rodáčka vzdala.

"Bol to mentálne náročný a veľmi vyrovnaný duel. Ja som však hrala, ako som najlepšie vedela a prinieslo to úspech," povedala po zápase Jelena Dementievová, ktorá sa vo štvrťfinále stretne s turnajovou jednotkou Justine Heninovou z Belgicka.

Súhrn štvrtkových výsledkov 2. kola:


Jelena Dementievová (Rus.) - Daniela Hantuchová (8-SR) 6:4, 6:4
Justine Heninová (1-Belg.) - Dinara Safinová (Rus.) 6:4, 6:1
Jelena Jankovičová (3-Srb.) - Šahar Peerová (Izr.) 4:6, 6:1, 6:3
Kateryna Bondarenková (Ukr.) - Ana Ivanovičová (5-Srb.) 6:2, 1:6, 6:3
Naďa Petrovová (7-Rus.) - Michaella Krajiceková (Hol.) 6:1, 6:3

Zdielať na