Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Taliansku bojujú proti stávkovaniu hráčov
Zdielať na
Tenis

V Taliansku bojujú proti stávkovaniu hráčov

Zdroj: HAMACHI/ilustračné

Talianska tenisová federácia (FIT) navrhla nové pravidlá, ktoré by mali okrem iného eliminovať stávkovanie a ovplyvňovanie zápasov zo strany tenistov

Talianska tenisová federácia (FIT) navrhla nové pravidlá, ktoré by mali okrem iného eliminovať stávkovanie a ovplyvňovanie zápasov zo strany tenistov.

Profesionálny tenis je pod paľbou kritiky od aféry na turnaji v poľskom Sopote, kde sa do tieňa podozrenia z ovplyvňovania dostal zápas medzi Rusom Nikolajom Davydenkom a Argentínčanom Martinom Vassallom Arguellom. Ten sa skončil prehrou vysoko favorizovaného Davydenka, ktorý zápas na začiatku tretieho setu skrečoval pre zranenie ľavej nohy.

Britská internetová stávková spoločnosť Betfair vtedy zaznamenala obrat približne 7 miliónov USD, čo je desaťnásobok štandardnej sumy pri stávkovej udalosti. Táto kauza ale nie je zďaleka ojedinelou na okruhoch ATP či WTA a podľa francúzskeho týždenníka Journal du Dimanche majú mnohí tenisti dokonca svoje osobitné kontá, kde im plynú peniaze zo stávkovania.

Francúzski žurnalisti obviňujú z týchto podvodov hlavne Talianov, napríklad Staraceho, Braccialiho či Volandriho.

Zdielať na