Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Parmar chcel na korupčnú ponuku zareagovať úderom
Zdielať na
Tenis

Parmar chcel na korupčnú ponuku zareagovať úderom

Zdroj: SITA/AP/Bas Czerwinski

Ďalším tenistom, ktorý sa verejne priznal, že čelil korupčnej ponuke, je Brit Arvind Parmar.

Ďalším tenistom, ktorý sa verejne priznal, že čelil korupčnej ponuke, je Brit Arvind Parmar. Dvadsaťdeväťročný rodák z Hitchinu ukončil svoju kariéru pred desiatimi mesiacmi a teraz pre The Times prezradil, že pred niekoľkými rokmi na nešpecifikovanom challengerovom turnaji dostal ponuku prehrať zápas za províziu.

"Chlapík, ktorého som nikdy predtým nevidel, sa mi z ničoho nič prihovoril a dal mi návrh, aby som zámerne vypustil stretnutie," povedal súčasný kouč v službách "ostrovného" Národného tenisového centra v Roehamptone na juhozápade Londýna.

"Neuvediem, koľko to bolo peňazí, ale išlo o slušnú sumu za prehru bez zisku setu. Trvalo mi pol sekundy, kým som odvrkol, že nie. Ak mám byť úprimný, mal som v tej chvíli chuť jednu mu vraziť. Poslal som ho do pekla. Viem, že sú ľudia, ktorí sa nie náhodou tmolia v zákulisí takýchto turnajov. Toho muža som síce už nevidel, ale vôbec nevylučujem, že to vzápätí skúšal u niekoho iného," vyhlásil Parmar, pred siedmimi rokmi 137. muž renkingu, ktorý si počas svojej profesionálnej kariéry za 10 sezón tenisom zarobil 519 643 amerických dolárov.

Počas minulého týždňa boli v súvislosti s témou zmanipulovaných výsledkov skloňovaní Srb Novak Djokovič, Rus Dmitrij Tursunov, Belgičania Giles Elseneer a Dick Norman, Švéd Thomas Johansson, Fín Jarkko Nieminen, ale aj Ukrajinka Maria Korytcevová a Bieloruska Tatiana Pučeková.

Bez výnimky išlo o prípady s odmietnutím takýchto ponúk a kauzy v špekulatívnej rovine. Problematiku možnej korupcie v "bielom športe" otvoril augustový zápas v poľskom Sopote, v ktorom favorizovaný Rus Nikolaj Davydenko odstúpil z duelu s Argentínčanom Martinom Vassallom-Arguellom. Internetová stávková burza Betfair, ktorá spája ponuku a dopyt tipujúcich, zaznamenala obrat 7 miliónov dolárov a následne sa rozhodla stornovať všetky stávky.

Väčšina prostriedkov bola investovaná do triumfu outsidera, a to dokonca po tom, ako prehral prvý set a ešte pred ošetrovaním renkingovo oveľa vyššie postaveného Davydenka. Rus napokon skrečoval pre zranenie ľavej nohy. Asociácia tenisových profesionálov ATP túto záležitosť.

Zdielať na