Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Cibulková v Taškente dvojkou, začne proti Parmentierovej
Zdielať na
Tenis

Cibulková v Taškente dvojkou, začne proti Parmentierovej

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole dvojhry na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour Tashkent Open v uzbeckom Taškente premiérovo stretne s Francúzkou Pauline Parmentierovou.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour Tashkent Open v uzbeckom Taškente (Tier IV, dotácia 145 000 USD, tvrdý povrch vonku) premiérovo stretne s 21-ročnou Francúzkou Pauline Parmentierovou, 91. vo svetovom renkingu.

Osemnásťročná zverenkyňa Vladimíra Pláteníka sa tento týždeň v čínskom Guangžou po prvý raz vo svojej kariére prebojovala do semifinále na takejto úrovni a z 52. miesta vo svetovom rebríčku sa v pondelok 1. okóbra premiérovo posunie do hornej päťdesiatky.

V Taškente je piešťanská rodáčka turnajovou dvojkou. V prípade prieniku do osemfinálového 2. kola by víťazka vlaňajšieho bratislavského podujatia ITF Ritro Slovak Open čelila úspešnejšej z ruského derby medzi Vesnou Manasievovou a Galinou Voskobojevovou. Na vrchole žrebu figuruje Bieloruska Viktoria Azarenková. Víťazka si odnesie 115 renkingových bodov a šek na 21 165 USD

Zdielať na