Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cibulková v Guangžou po prvý raz v kariére do semifinále
Zdielať na
Tenis

Cibulková v Guangžou po prvý raz v kariére do semifinále

Zdroj: SITA/AP Photo/Amy Sancetta

Dominika Cibulková (4-SR) - Alicia Moliková (Austr.) 6:7 (7), 6:1, 6:4

Slovenská tenistka Dominika Cibulková po prvý raz vo svojej kariére postúpila do semifinále podujatia WTA Tour. Turnajová štvorka zvíťazila v piatkovom štvrťfinále na podujatí International Women´s Open v čínskom Guangžou (Tier III, dotácia 175 000 USD, tvrdý povrch) nad nenasadenou Austrálčankou Aliciou Molikovou v ich úvodnom vzájomnom zápase 6:7 (7), 6:1, 6:4.

V sobotňajšom semifinále si 18-ročná piešťanská rodáčka s bratislavskou adresou premiérovo zmeria sily s dvojkou žrebu Francúzkou Virginie Razzanovou. Doterajším maximom zverenkyne Vladimíra Pláteníka na okruhu WTA boli tohtoročné prieniky do štvrťfinále v Prahe a Štokholme. Fedcupová reprezentantka SR už má v Guangžou istotu 65 renkingových bodov a šeku na 7300 USD.

S maximálnou pravdepodobnosťou sa v pondelok 31. októbra po prvý raz dostane do hornej päťdesiatky svetového rebríčka. Víťazke vlaňajšieho bratislavského turnaja ITF Ritro Slovak Open momentálne patrí 52. pozícia. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Adelaide Moliková síce figuruje až na 77. mieste, ale pred necelými troma rokmi bola svetovou osmičkou. Cibulkovej najbližšia súperka Razzanová je na 39. poste v počítačovom poradí.

Dvojhra - štvrťfinále:

Dominika Cibulková (4-SR) - Alicia Moliková (Austr.) 6:7 (7), 6:1, 6:4

Mierne favorizovaná Cibulková viedla v úvodnom sete nad bývalou svetovou osmičkou a držiteľkou piatich titulov 4:1 s dvoma brejkami. Neskôr za stavu 4:2 mala ďalšie tri príležitosti na prerazenie podania Austrálčanky, ale nevyužila ich. Naopak, Slovenka v desiatej hre stratila vlastný servis čistou hrou a v jedenástom geme premrhala dve možnosti opäť sa ujať vedenia. Vstupné dejstvo potom dotiahla aspoň do skrátenej hry, v ktorej viedla 3:1 i 5:4, ale setbal si nevynútila a nedokázala odpovedať na tretiu takúto šancu Molikovej - 6:7 (7).

Skúsenejšia hráčka sa vtedy zdala byť na koni, koncept sa jej však rozplynul, keď premrhala dva brejkbaly v prvom geme druhej časti. Cibulková viedla 3:0 a od stavu 3:1 dokonca získala až štyri hry v rade. Znamenalo to vyrovnanie na 1:1 a trhák na 1:0 s brejkom v rozhodujúcom dejstve. Moliková však okamžite zvládla rebrejk.

Ďalšia vážnejšia situácia vo vývoji skóre sa udiala až v deviatej hre. Slovenke sa vydaril únik na 5:4 a podávanie na víťazstvo zvládla, keď po zhode využila druhý mečbal.

Zdielať na