Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pre Federera sezóna 2008 najmä olympijským rokom
Zdielať na
Tenis

Pre Federera sezóna 2008 najmä olympijským rokom

Švajčiarsky tenista Roger Federer po triumfe na US Open: "Rok 2008 beriem ako olympijský a dúfam, že sa mi v Pekingu bude dariť viac ako v Sydney a Aténach"

Po US Open v New Yorku už 12-násobný grandslamový šampión Roger Federer naznačil, že vrcholom budúcej sezóny preňho budú olympijské hry v Pekingu.

"Rok 2008 beriem ako olympijský a dúfam, že sa mi tento raz bude dariť viac," povedal 26-ročný švajčiarsky tenista v rámci dozvukov jeho štvrtého triumfu vo Flushing Meadows v rade. Držiteľ 51 singlových titulov skončil v roku 2000 na OH v Sydney na štvrtej priečke a pred troma rokmi v Aténach prehral už v 2. kole s Čechom Tomášom Berdychom.

"Pri debute na tomto športovom sviatku v Austrálii to bol neskutočný pocit a veľmi pekné dva týždne, ktoré stále majú miesto v mojom živote. Patrí k tomu aj skutočnosť, že práve odvtedy som s mojou priateľkou," pripomenul líder svetového rebríčka. Partnerkou Federera je bojnická rodáčka - bývalá hráčka a medzičasom dlhodobo jeho manažérka Miroslava Vavrincová.

Zdielať na