Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Roger Federer získal 90. singlový titul
Zdielať na

Roger Federer získal 90. singlový titul

INDIAN WELLS / Švajčiarsky tenista Roger Federer po piatich rokoch získal svoj piaty titul na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells.

V nedeľňajšom finálovom derby zdolal Stana Wawrinku za 81 minút 6:4, 7:5. V prvom sete dosiahol Federer rozhodujúci brejk v desiatom geme. V druhej časti najprv preklopil z 0:2 na 3:2 a return a a neskôr sa presadil na príjme v dvanástej hre, čo uz znamenalo koniec v jeho prospech.

Po polročnej pauze

Tridsaťpäťročný niekdajší líder singlového renkingu Federer predtým triumfoval v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley v sezónach 2004, 2005, 2006 a 2012. V rokoch 2014 a 2015 neuspel vo finále. Zverenec Ivana Ljubičiča a Severina Lüthiho získal svoj okrúhly 90. singlový titul, premiérový na tejto úrovni od augusta 2015, keď sa radoval v americkom Cincinnati.

"Tento týždeň bol pre mňa opäť rozprávkový. Je to jeden z mojich obľúbených turnajov, bol som v Indian Wells už pred 17 rokmi, preto ma vlaňajšia neúčasť veľmi mrzela. Byť tu znova ako šampión je ohromujúce. Som rád, že moje telo mi dovolilo zažiť tieto krásne chvíle. Stále som len na ceste k návratu po polročnej pauze," povedal Roger Federer po svojom triumfe, cituje ho web ATP World Tour.

"Bolo to veľmi rýchle v podaní môjho súpera. Stál na čiare a hral rýchly tenis z oboch strán. Bolo pre mňa náročné, aby som sa dostával do výmen. On stále mal poruke odpoveď. Mal som nejaké možnosti, s ktorými som mohol lepšie naložiť, ale nestačilo to," skonštatoval Wawrinka.

Bazilejský rodák Federer dosiahol svoj 25. úspech so štatútom Masters 1000. Je najstarším "tisíckovým" šampiónom od roku 2004, keď Američan Andre Agassi ako 34-ročný dobyl trofej v spomenutom Cincinnati. Federer je podľa počtu takýchto titulov tretí za Srbom Novakom Djokovičom (30) a Španielom Rafaelom Nadalom (28).

Súvisiace články

Najčítanejšie