Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kližan sa prepadne do ôsmej desiatky rebríčka, Lacko oddychuje
Zdielať na

Kližan sa prepadne do ôsmej desiatky rebríčka, Lacko oddychuje

BRATISLAVA / Slovenský tenista Martin Kližan v pondelok klesne z terajšej 36. priečky v singlovom renkingu ATP do ôsmej desiatky hodnotenia.

Momentálne figuruje v online prepočte na 73. pozícii, do konca týždňa ho ešte môže predstihnúť Brazílčan Thomaz Bellucci v ekvádorskom Quite. Dobrou správou pre 27-ročného ľavorukého Bratislavčana je, že pokles vyvstal z predstihového odrátania bodov za vlaňajší celkový triumf na "päťstovke" v Rotterdame, hoci v tejto sezóne sa predmetný turnaj reálne uskutoční až budúci týždeň. Zverenec Martina Hromeca teda môže pridávať nazad body namiesto ich obhajovania. 

Kližan tento týždeň bol vo štvrťfinále v Sofii, v piatkovom štvrťfinále prehral s Gruzíncom Nikolozom Basilašvilim. Dosiaľ najvyššie figuroval na 24. mieste v počítačovom poradí.

Lacko sa odhlásil z Rotterdamu

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa odhlásil z kvalifikácie budúcotýždňového turnaja ATP World Tour 500 ABN AMRO World Tennis Tournament na tvrdom povrchu v hale v holandskom Rotterdam. Dvadsaťdeväťročný piešťanský rodák zo zdravotných dôvodov absentoval v minulotýždňovom bratislavskom daviscupovom stretnutí SR - Maďarsko (1:3) a následne stornoval svoj naplánovaný štart na challengeri v Budapešti. Lacko dosiaľ naposledy bol v akcii 20. januára,  ako kvalifikant prehral v 3. kole na melbournských grandslamových Australian Open s Japoncom Kei Nišikorim.

Súvisiace články