Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Návrat stratených synov. Tenisti si na Maďarsko veria
Zdielať na

Návrat stratených synov. Tenisti si na Maďarsko veria

BRATISLAVA / Nehrajúci kapitán slovenských tenistov Miloslav Mečíř pred blížiacim sa stretnutím s Maďarskom v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov (3. - 5. februára v NTC v Bratislave) nechce nič podceniť.

Domáci sa pokúsia nadviazať na úspech 3:0, ktorý v rovnakej fáze, teda rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny, dosiahli vlani v júli na antuke v Budapešti. "Aj vtedy to bolo podľa môjho názoru určite zaujímavé. Môžeme očakávať napínavý zápas," povedal Mečíř na pondelňajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku. "Davis Cup je veľmi špecifická súťaž. Veľakrát hráči zahrajú inak než na turnajoch. V niektorých tá reprezentačná zodpovednosť vzbudí novú energiu, na iných to môže mať negatívny dopad," pokračoval.

Mečíř pripomenul, že výhodou domácich hráčov sú najmä väčšie skúsenosti: "V náš prospech hrá aj tvrdý povrch. Možno sme na tom lepšie v rebríčku, no často je rozhodujúci momentálny stav hráčov. Zatiaľ sme v plnej zostave, chalani vyzerajú dobre, s ich výsledkami na turnajoch som spokojný." Silu súperov bude vedieť lepšie zhodnotiť až po pondelku, keď Maďari v Bratislave absolvujú prvý tréning. "Možno z neho poobede niečo uvidíme," povedal slovenský kapitán. Ku konfliktom v tíme sa opätovne vyjadrovať nechce: "Najdôležitejší je vždy výsledok. Dúfam, že sa budeme sústrediť na hru a nemusíme sa venovať iným veciam."

Rovnaký názor na spory vo vnútri slovenského tenisu má aj Martin Kližan: "Keď sa budeme každý držať svojej pozície, myslím si, že môžeme uspieť." O maďarských hráčoch veľa informácií nemá: "Pamätám si z minulosti možno Attilu Balázsa, ale inak tých chlapcov veľmi nestretávam. Ja hrávam na iných turnajoch." Motivácia do zápasu Kližanovi nechýba: "Každý z nás chce postúpiť do svetovej skupiny. Je jasné, že ma to motivuje."

Lukáš Lacko sa na daviscupové stretnutie teší po reprezentačnej pauze ešte viac. Na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne skončil ako kvalifikant v 3. kole dvojhry, keď v súlade s predpokladmi nestačil na turnajovú päťku Kei Nišikoriho z Japonska. Postupom medzi 32 najlepších vyrovnal svoje miestne aj grandslamové maximum: "Som rád, že mi vyšiel začiatok sezóny, posledné dva až tri roky to nebývalo zvykom, tak som rád, že som sa vrátil späť. Cítim sa dobre, ale tento týždeň to bude zase o niečom úplne inom než v Austrálii. Pokúsim sa dobre pripraviť a vydať zo seba maximum."

Súvisiace články