Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cibulková v druhom kole. Za 100 minút zdolala Allertovú
Zdielať na

Cibulková v druhom kole. Za 100 minút zdolala Allertovú

MELBOURNE / Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do 2. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

Cibulková nasadená ako šiesta si v utorkovom zápase 1. kola poradila s Češkou Denisou Allertovou za 100 minút 7:5, 6:2. Víťazka premenila štvrtý mečbal, keď pri sieti bez problémov zakončila do odkrytej časti kurtu. V Hisense Arene bol rozhodujúcim faktorom počet nevynútených chýb, 23-ročná Allertová (90. v rebríčku) ich nazbierala 47 oproti 28 víťazným úderom, zatiaľ čo o 4 roky staršia Slovenka mala túto bilanciu "kvality" oveľa vyrovnanejšiu 15:14. Slovenská hráčka využila 5 z 12 brejkových príležitostí, o svoje podanie prišla dvakrát. Súperkou Cibulkovej v 2. kole bude Chsieh Su-wej z Taiwanu. Tej uľahčila cestu Talianka Karin Knappová, ktorá v súboji 1. kola za stavu 6:3, 2:0 a 40:0 z pohľadu Taiwančanky odstúpila.

"Vraví sa, že prvé kolo je najťažšie a tak to aj bolo. Súperka išla po každej loptičke, nič mi nedarovala. Som rada, že mám vstupný zápas za sebou a môžem sa koncentrovať na ďalšie kolo," uviedla Dominika Cibulková v prvom pozápasovom rozhovore ešte na kurte.

Úradujúca šampiónka WTA zo Singapuru Cibulková nemala na úvod turnaja ľahký zápas. V prvom sete premrhala náskok 5:2, ale nepykala za to. V koncovke jej súperka pomohla za stavu 5:6 dvoma chybami a pri setbale slovenskej hráčky zahrala pod tlakom bekhend do pásky. V treťom geme druhého setu predviedla Allertová pri svojej výhode víťazný bekhend a brejkla slovenskú súperku na 2:1. Tento moment však nakopol Cibulkovú k lepšej hre. Dostala sa do tempa a aj zásluhou množstva nevynútených chýb z rakety jej súperky získala päť hier v rade, čo znamenalo zisk setu aj zápasu. Allertová však hrýzla do konca, definitívne kapitulovala pri svojom podaní až po štvrtom mečbale Cibulkovej.

Je to desiata účasť zverenkyne kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulkovej v hlavnej súťaži na tzv. Grand Slame Ázie a Pacifiku, jej maximom je finálová účasť z roku 2014. Vlani sa lúčila hneď po prvom zápase a prehre s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou.

Výsledok utorkového zápasu 1. kola hlavnej súťaže dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára, celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion):

Dvojhra žien - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-6) - Denisa Allertová (ČR) 7:5, 6:2 za 100 minút

Súvisiace články

Najčítanejšie