Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Wawrinka napálil loptičkou šupu do Kližana! Hneď sa ospravedlňoval, ale...
Zdielať na

Wawrinka napálil loptičkou šupu do Kližana! Hneď sa ospravedlňoval, ale...

MELBOURNE / Svetový tenista číslo 4, Švajčiar Stan Wawrinka, sa už pred zápasom 1. kola Australian Open vyjadril, že na úvod mohol dostať rozhodne ľahšieho súpera, než akým je Slovák Martin Kližan. 34. tenista rebríčka ATP to na dvorci dokázal svojím výkonom a už-už sa zdalo, že víťaza AO z roku 2014 Wawrinku pošle šokujúco domov!

27-ročný slovenský tenista viedol v rozhodujúcom piatom sete 4:3 a pri svojom podaní aj 40:15. Svoj servis ale stratil a nezískal už ani gem. Piate dejstvo prehral 4:6 a po troch hodinách a 27 minútach odchádzal z kurtu so sklonenou hlavou. Možno k tomu prispela aj situácia, ktorá sa odohrala v rozhodujúcom sete za stavu 4:4 a 30:15 pre Kližana. O štyri roky starší Švajčiar vtedy ukázal, že počas cesty za veľkými víťazstvami sa používajú rôzne prostriedky...

Martin vtedy zahral nevydarený úder, loptička sa od jeho rakety vysokým oblúkom odrazila na stranu Wawrinku. Bolo jasné, že Kližan nebude mať šancu chytiť Švajčiarov úder a iba sa pomalým a rezignovaným krokom blížil k sieti. No a potom to prišlo. Nasadená štvorka napálila loptičku riadnou šupou priamo do Kližana! V obecenstve to len tak zahučalo, Wawrinka okamžite zbadal, že to prehnal, preskočil sieť a otrasenému Slovákovi sa ospravedlnil. Ako to presne s tým úderom mienil, vie iba samotný Švajčiar... Každopádne, Kližan s ním už po incidente nezískal ani hru a z veľkého prekvapenia, ktoré sa rodilo, nebolo nič.

Súvisiace články