Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Koniec spolupráce Djokoviča s Beckerom. Nenahraditeľný Vajda
Zdielať na

Koniec spolupráce Djokoviča s Beckerom. Nenahraditeľný Vajda

BRATISLAVA / Nemec Boris Becker už nie je trénerom srbského tenistu Novaka Djokoviča.

Druhý muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre o tom informoval v utorok večer prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej prezentácie.

"Po troch veľmi úspešných rokoch sme sa vzájomne rozhodli ukončiť našu kooperáciu. Ciele, ktoré sme si stanovili na jej začiatku, sme kompletne splnili. Chcem mu poďakovať za spoluprácu, tímovú robotu, obetavosť a oddanosť. Na druhej strane, moje profesijné zámery teraz primárne smerujú k udržaniu dobrej úrovne hry, ale aj k stanoveniu vhodného programu a nových mét na nasledujúcu sezónu. V tomto duchu budem pristupovať ku všetkým rozhodnutiam," uviedol 29-ročný Belehradčan Djokovič, ktorý od leta 2006 má v zázemí slovenského kouča Mariána Vajdu.
  

Štyridsaťdeväťročný Becker oficiálne prevzal taktovku v decembri 2013. Nemec podľa webu Sport.de prejavil v ostatnom období ochotu pokračovať vo funkcii, dal si všal podmienku v podobe ubudnutia španielskeho mentálneho poradcu Pepeho Imaza z Djokovičovho zázemia. Podľa rovnakého zdroja má k Josému "Pepemu" Imazovi Ruizovi ako členovi realizačného štábu odmietavý postoj aj Vajda.

Súvisiace články