Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zbohom olympiáda! Cibulková definitívne necestuje do Ria
Zdielať na

Zbohom olympiáda! Cibulková definitívne necestuje do Ria

BRATISLAVA / Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková definitívne nebude štartovať na olympijských hrách v Riu de Janeiro (5. - 21. augusta).

Dôvodom je zápal v päte, ktorý si vyžaduje liečbu sedem až desať dní. "Mali sme aj tímovú poradu, či to riskneme alebo nie. Nakoniec ma prehovorili, že najlepšie bude, keď tam nepôjdem. Je pravda, že ma to hrozne bolí a pokiaľ tam nemám podať 100-percentný výkon, tak to nemá zmysel. Veľmi ma to mrzí,“ uviedla pre športky 27-ročná Bratislavčanka.


Cibulková bola naposledy v akcii minulý týždeň v stredu, keď na turnaji WTA Premier 5 na tvrdom povrchu v kanadskom Montreale prehrala v 2. kole s domácou Eugenie Bouchardovou 2:6, 0:6. Potom odcestovala domov, hoci pôvodne už mala zamieriť do dejiska OH. Okrem dvojhry tam mala štartovať aj vo štvorhre s Karolínou Schmiedlovou.


"Olympiáda bola pre nás jedným z vrcholov sezóny a chceli sme na nej urobiť maximum. Bohužiaľ, noha nie je v dobrom stave. Rozhodli sme sa dať na odporúčanie lekára. Urobíme všetko, aby Dominika bola v stopercentnom zdravotnom stave aspoň na US Open," vyjadril sa pre športky tenistkin tréner Matej Lipták. Okrem Cibulkovej bude v Riu chýbať aj Martin Kližan, ktorý svoju absenciu zdôvodnil obavami z vírusu zika.

Súvisiace články