Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prvý bod získala Schmiedlová, Stosurová ostáva postrachom
Zdielať na

Prvý bod získala Schmiedlová, Stosurová ostáva postrachom

BRATISLAVA / Dvojka domáceho tímu Jana Čepelová prehrala za 76 minút 3:6, 4:6 v sobotňajšom súboji s líderkou hostiek Samanthou Stosurovou v rámci víkendového bratislavského stretnutia Slovensko - Austrália v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2016 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Predviedla solídny výkon, ale súperka nadštandardný: s výnimkou vstupného štádia presvedčivo išla za triumfom.

Predtým Karolína Schmiedlová prekonala na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou vypredanej Aegon arény NTC debutantku na MS tímov ITF Arinu Rodionovovú za 182 minút 5:7, 7:5, 6:0 z manka 5:7, 1:4 s dvojitým brejkom. Po úvodnom dni teda je stav 1:1.

Dvadsaťdvaročná Košičanka Čepelová, 132. v počítačovom poradí, viedla vo vstupnej časti 3:1, odvtedy však proti jasnej favoritke nezískala do konca tohto setu už ani gem. V druhom dejstve proti hrdinke singla z newyorských grandslamových US Open 2011 a bývalej jednotke renkingu štvorhry mala po jednom brejkbale vo štvrtom aj šiestom geme, ale nedala a sama prišla o servis na 3:4 z náskoku 40:15 v predmetnej hre. O deväť rokov staršia Stosurová (27., bola aj na 4. pozícii) si potom už skúsene postrážila koncovku. Dopodávala sa na nulu, mečbal premenila bekhendom popri čiare.

V nedeľu od 13.00 h budú program postupne tvoriť dvojhry Schmiedlová - Stosurová a Čepelová - Rodionovová a napokon štvorhra, na ktorú kapitáni Matej Lipták a Alicia Moliková v piatok pred žrebom programu nahlásili páry Čepelová, Daniela Hantuchová, resp. Casey Dellacquová, Stosurová, v druhý deň však môžu urobiť zmeny na single i debla. V domácom kádri je okrem spomenutých hráčok aj Dominika Cibulková, na druhej strane Kimberly Birrellová.

Pohár federácie 2016 tenisových reprezentačných družstiev žien - II. svetová skupina - 1. kolo:
(6. - 7. februára, Bratislava, Aegon aréna NTC, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou)

SLOVENSKO - AUSTRÁLIA 1:1 po sobotňajších dvojhrách

Dvojhry:
Karolína Schmiedlová - Arina Rodionovová 5:7, 7:5, 6:0 za 182 minút (63, 87, 32)
Jana Čepelová - Samantha Stosurová 3:6, 4:6 za 76 minút (34, 42)

Súvisiace články