Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Finále v Tokiu bez Cibulkovej, prehrala s Radwanskou
Zdielať na

Finále v Tokiu bez Cibulkovej, prehrala s Radwanskou

TOKIO / Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v Tokiu.

Nad sily Cibulkovej bola poľská hráčka a nasadená sedmička turnaja Agnieszka Radwanská, ktorá za 72 minút zvíťazila 6:4, 6:1. Po vyrovnanom prvom sete už rebríčkovo vyššie postavená A. Radwanská (13.) dominovala na kurte. Slovenská tenistka šesťkrát neudržala svoje podanie a od stavu 1:2 v druhom sete už neuhrala ani gem. Napriek tomu môže Cibulková pôsobenie v Tokiu zhodnotiť ako úspešné, veď vo štvrťfinále vyradila nasadenú dvojku Anu Ivanovičovú zo Srbska a v semifinále si zahrala prvýkrát od apríla 2014. Vtedy sa v malajzijskom Kuala Lumpure prebojovala až do finále.

Dvadsaťšesťročná Cibulková odchádza z japonskej metropoly s prémiou 55 798 USD brutto a 185 bodmi do počítačového poradia, v ktorom ako bývalá členka Top 10 figuruje po štvormesačnej zdravotnej odmlke z februára až júna na 48. priečke. Po semifinálovej účasti v Japonsku by sa mala posunúť na 40. miesto.

Zverenkyňa kapitána slovenskej fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka Cibulková má po sobote ešte nepriaznivejšiu bilanciu s bývalou svetovou dvojkou Radwanskou (3:6). V Tokiu s tou istou súperkou prehrala aj v roku 2013.

Dvojhra - semifinále:

Agnieszka Radwanská (Poľ.-7) - Dominika Cibulková (SR) 6:4, 6:1 za 72 minút