Skoro jasno
18°
Bratislava
Cibulková v New Havene už nezvládla tretí maratón
Zdielať na

Cibulková v New Havene už nezvládla tretí maratón

NEW HAVEN / Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v zápase štvrtkového štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Connecticut Open presented by United Technologies v americkom New Havene s favorizovanou 28-ročnou ľavorukou Češkou Luciou Šafářovou nasadenou ako štvrtou za 177 minút tesne 7:6 (4), 4:6, 5:7.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková, po zdravotnej výluke od februára do júna momentálne až 58. v renkingu, už vedie v štatistike proti šestke svetového rebríčka Šafářovej iba 4:2. Nenadviazala na triumf 7:6 (7), 6:4, ktorý dosiahla v júni na tráve v anglickom Eastbourne. Predchádzajúci nezdar prišiel vlani v 3. kole Wimbledonu. Zverenkyňa Roba Steckleyho Šafářová bude v piatkovom semifinále hrať s ukrajinskou "lucky loserkou" z kvalifikácie Lesiou Curenkovou.

Stále platí, že v semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni Cibulková nebola od apríla 2014, keď sa v malajzijskom Kuala Lumpure napokon posunula ešte o krok ďalej. Vo štvrťfinále si zahrala premiérovo od februárových belgických Antverp. V prvých dvoch kolách v New Havene zvládla finalistka Australian Open 2014 Cibulková trojsetové drámy proti Bulharke Cvetane Pironkovovej a Francúzke Kristine Mladenovičovej. Tretí maratón sa však už skončil v jej neprospech.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková si na tomto podujatí aspoň vyrovnala osobný rekord zo sezóny 2012. Vtedy vo štvrťfinále nestačila na Dánku Caroline Wozniacku. V ďalších dvoch rokoch neprešla na generálke pred vrcholnými newyorskými US Open cez 1. kolo. Celkovo hrala v New Havene siedmy raz, miestny debut absolvovala už v sezóne 2007. Od pondelka sa predstaví na newyorských grandslamových US Open, začne proti srbskej niekdajšej jednotke systému Ane Ivanovičovej.
Nedávna členka Top 10 Cibulková si odnáša 100 bodov do hodnotenia a prémiu 19 470 USD brutto. V online verzii renkingu figuruje na 49. pozícii, v prípade štvrtkového úspechu by sa dostala na 48. post.

Dvojhra - štvrťfinále:

za 177 minút Lucie Šafářová (ČR-4) - Dominika Cibulková (SR) 6:7 (4), 6:4, 7:5