Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kližan si to rozmyslel, proti Slovincom nastúpi
Zdielať na

Kližan si to rozmyslel, proti Slovincom nastúpi

O poriadny rozruch v tenisových kruhoch sa pred víkendovým Davis-cupovým súbojom postaral Martin Kližan. Jeho vyjadrenia o tom, či proti Slovincom hrať bude, alebo nebude, sa takto na začiatku marca menia ako aprílové počasie.

Prvé špekulácie sa objavili už pred týždňom. Vtedy bol kapitán nášho Davis cupového tímu Miloš Mečír presvedčený, že Martin Kližan, ako líder proti Slovincom nastúpi.

Pred dvoma dňami Martin Kližan oznámil, že  proti Slovincom hrať nebude. Mnohí si to vysvetľovali ako jeho "truc-podnik“,  po jeho  neúspešnej snahe vymeniť šéfa Davis cupového tímu a nahradiť Miloša Mečířa Dominikom Hrbatým. V nedeľu večer ale  svoje piatkové vyjadrenie opäť zmenil.

Nie je to povinnosť

"Po dlhom rozmýšľaní som sa napokon rozhodol, že tento Davis Cup budem hrať, a to napriek takmer nulovej príprave na významný Masters turnaj v Indian Wells. Musíte pochopiť, že reprezentovanie nie je samozrejmosťou a povinnosťou. Je to výlučne na hráčovi, často ide o obhajobu veľkého množstva bodov," povedal tenista.

Zatiaľ to teda vyzerá tak, že proti Slovincom nastúpime v plnej sile, samozrejme ak Martin Kližan svoje stanovisko nezmení, či neprepíše.

Pozrite si reportáž redaktora Vladimíra Zápalu:

Súvisiace články