Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Cibulková aj Hantuchová postúpili v Melbourne do 2. kola
Zdielať na

Cibulková aj Hantuchová postúpili v Melbourne do 2. kola

MELBOURNE / Slovenské tenistky Dominika Cibulková aj Daniela Hantuchová zvládli svoje úvodné prekážky a postúpili do 2. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

Vlaňajšia finalistka a nasadená jedenástka Cibulková sa spočiatku potrápila, ale napokon zdolala Belgičanku Kirsten Flipkensovú (51. v rebríčku) za 95 minút 3:6, 6:3, 6:1. Slovenka ešte v prvom sete jediný raz v zápase stratila svoje podanie a súperku brejkla štyrikrát. Jedným z rozhodujúcich faktorov bol aj počet nevynútených chýb (16-31). Dvadsaťpäťročná Slovenka sa v 2. kole predstaví proti Bulharke Cvetane Pironkovovej, proti ktorej má vysoko pozitívnu bilanciu 7:1.

Hantuchová si v súboji nenasadených hráčok poradila s Číňankou Čeng Saj-saj za 92 minút 6:4, 6:4. V 2. kole skúsená 31-ročná Slovenka narazí na Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú (bilancia 0:1), nasadenú dvadsaťštvorku turnaja. Pôvodne sa v utorok mala zapojiť do diania v 1. kole aj Jana Čepelová, ale z turnaja sa napokon odhlásila pre zdravotné problémy.

Slovenský tenis je zatiaľ na Grand Slame Ázie a Pacifiku stopercentný, už v pondelok postúpili do 2. kola dvojhry Martin Kližan, Lukáš Lacko, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová.

Súvisiace články