Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Serene spieval kanárik. Potom si na kurte dala kávičku a zázračne sa zobudila!
Zdielať na

Serene spieval kanárik. Potom si na kurte dala kávičku a zázračne sa zobudila!

PERTH / Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová je nielen vynikajúca hráčka, ale čím ďalej tým viac vnáša do kolotoča na kurtoch aj ľudskú stránku veci. V jej podaní sme si už zvykli na oslavné tančeky, či slzy dojatia po veľkých víťazstvách. Teraz ale na Hopmanovom pohári zmiešaných družstiev v austrálskom Perthe predviedla niečo nevídané.

V hoteli kávičku nestihla...

Áno, nevídaný bol už fakt, že v prvom sete zápasu proti Talianke Flavii Pennettaovej neuhrala ani gem a zaspieval jej kanárik... Serena však nezúrila, netrieskala raketou o kurt. Práve naopak. Milo sa usmiala na hlavnú rozhodkyňu a vyslovila neskutočnú požiadavku. Vypýtala si kávu. Srdce jej pišťalo po "presíčku"... "Som z tých, ktorí každé ráno potrebujú svoju kávu a dnes ráno som tú svoju nestihla, tak som to skúsila počas zápasu," vysvetľovala po ňom s úsmevom.

Po káve sa kanárik presťahoval...

V austrálskom Perthe totiž zápasila Američanka nielen s talianskou súperkou, ale najmä s vlastnou únavou a časovým posunom. "Cítila som, že potrebujem do seba dostať trocha kávy. Požiadala som o jedno espresso. Najskôr som sa však spýtala, či to pravidlá vôbec povoľujú, pretože nič také som dovtedy neurobila. Potrebovala som sa nakopnúť," priznala mierne rozpaky líderka svetového rebríčka. Káva zabrala na sto percent, Serena druhý set vyhrala 6:3 a v treťom dokonca vrátila Pennettaovej požičané z prvého. Teda kanárik nôtil práve Talianke...

Ku káve žiadna praženica...

USA napokon zdolali Taliansko jasne 3:0. Rozhodujúci druhý bod pridal v zápase s Fabiom Fogninim John Isner a Američania zvládli aj miešanú štvorhru. A pripísali si prvé body do tabuľky A-skupiny. Hralo sa pod zatiahnutou strechou, pretože v Perthe v pondelok namerali teplotu 44 °C. Teplejšie tu bolo naposledy v roku 1991. "Keby nechali dvorec odkrytý, mohli by sme na ňom smažiť vajíčka," kvitoval krok organizátorov Isner.

Serena Williams_Hopman Cup_káva

REUTERS/theaustralian.com.au

Súvisiace články