Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hantuchová sa v Tokiu lúči, Cibulkovej postup
Zdielať na

Hantuchová sa v Tokiu lúči, Cibulkovej postup

TOKIO / Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v utorkovom súboji prvého kola na turnaji Pan Pacific Open v japonskom Tokiu s bratislavskou rodáčkou s austrálskym pasom Jarmilou Gajdošovou po veľkej bitke 2:6, 7:5, 5:7.

Súboj trval 145 minút. Gajdošová musela o postup do tokijskej hlavnej súťaže bojovať v kvalifikácii, v treťom sete vyhrala v jedenástom geme podanie súperky a potom v ďalšom premenila prvý mečbal. V druhom kole ju čaká finalistka nedávnych US Open Caroline Wozniacka z Dánska. Hantuchová si z Tokia odváža 1 bod do singlového rebríčka WTA a prémiu 7421 dolárov.

Dominika Cibulková postúpila do druhého kola na turnaji Pan Pacific Open v japonskom Tokiu, keď si v utorok poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou za 75 minút hladko 6:1, 6:3. Turnajovú osmičku čaká v japonskej metropole najbližšie Američanka CoCo Vandeweghová. Cibulková má už istotu finančnej prémie 11 681 dolárov a 55 bodov do príslušného rebríčka WTA. Pre svetovú trinástku bol utorkový zápas prvým od nečakanej augustovej prehry v 1. kole newyorských grandslamových US Open s 15-ročnou domácou držiteľkou voľnej karty Catherine Bellisovou.

Výsledok utorkového stretnutia 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu (dotácia 1 000 000 USD, tvrdý povrch Deco Turf):

Jarmila Gajdošová (Aus.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 5:7, 7:5
Dominika Cibulková (SR-8) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:3

Súvisiace články