Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mihalíková prehrala až vo finále štvorhry junioriek
Zdielať na

Mihalíková prehrala až vo finále štvorhry junioriek

NEW YORK 7. septembra (SITA) - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková a Bieloruska Vera Lapková prehrali v sobotňajšom finále štvorhry junioriek na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku so šestkami "pavúka", Turkyňou Ipek Soyluovou a Švajčiarkou Jil Belen Teichmannovou, za 85 minút tesne 7:5, 2:6, 7:10.

Nepomstili teda semifinálovú prehru Sloveniek Viktórie Kužmovej a Kristíny Schmiedlovej s touto dvojicou.

Zverenkyňa Jána Studeniča Mihalíková a jej partnerka Lapková v rozuzlení znížili z 1:4 na 2:4 a najmä veľmi sľubne vyrovnali z 2:5 na 5:5. Od stavu 5:8 ešte upravili na 7:8, súperky však potom zvládli obe svoje podania.

"Počas predchádzajúcich zápasov som nepociťovala nervozitu a nechcela som ani teraz, ale napokon sa mi predsa len nepodarilo vyhnúť sa pocitu, o aký významný zápas ide. Urobila som dve dvojchyby a prehrávali sme 1:3. Našťastie, vtedy sa rozpršalo a stretnutie prerušili približne na trištvrte hodiny. Dosť nám to pomohlo. Po pauze sme súperky hneď brejkli, rozbehli sme sa a odvtedy to bolo v pohode. Turkyňa so Švajčiarkou však v rozhodujúcich chvíľach zahrali o čosi lepšie, málo kazili, vychádzali im voleje," uznala v konferenčnom telefonáte so slovenskými médiami Mihalíková, ktorá sa po návrate domov bude pripravovať na štart na MS ITF reprezentačných tímov dievčat do 16 rokov Junior Fed Cup v mexickom San Luis Potosí (23. - 28. septembra).

"Určite je tam nejaké sklamanie, pretože keď už ste vo finále, chcete v ňom uspieť. Zároveň sme však spokojné s tým, ako nám turnaj vyšiel. Každé kolo sme do toho išli naplno a užívali sme si to, odohrali sme veľmi dobré zápasy," rekapitulovala Mihalíková.

Šestnásťročná rodáčka Topoľčian figuruje na 99. priečke v tzv. kombinovanom juniorskom renkingu ITF. Vo dvojhre dievčat na medzinárodných otvorených majstrovstvách USA 2014 sa ako kvalifikantka dostala do 2. kola hlavnej súťaže.

SR do soboty naposledy mala zastúpenie v juniorskom finále na veľkej štvorke na nedávnom Wimbledone, kde vo dvojhre neuspela spomenutá Kristína Schmiedlová.

Stále platí, že zo slovenských mládežníkov sa po finálovom súboji tejto vekovej kategórie na tzv. Majors naposledy radoval Filip Horanský vo štvorhre na melbournských Australian Open v januári 2011. Na US Open to v minulosti bola len Kristína Kučová v singli pred siedmimi rokmi, ešte vo federálnej dobe dva razy Radka Zrubáková vo štvorhre (1985, 1986) a v jednom prípade Karina Habšudová vo dvojhre (1991).

Štvorhra junioriek - finále:

Ipek Soyluová, Jil Belen Teichmannová (Tur./Švaj.-6) - Tereza Mihalíková, Vera Lapková (SR/Biel.) 5:7, 6:2, 10:7 (zápasový tajbrejk) za 85 minút

Súvisiace články