Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Čepelová v 2. kole prehrala s dvojkou Halepovou
Zdielať na

Čepelová v 2. kole prehrala s dvojkou Halepovou

NEW YORK / Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala v stredajšom zápase 2. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 8. septembra, celková základná dotácia 38 251 760 USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku) s jasne favorizovanou Rumunkou Simonou Halepovou nasadenou ako druhou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 56 minút 2:6, 1:6.

Na "winnery" zaostala 9:16 a zároveň urobila výrazne viac nevynútených chýb (26:11). Po svojom druhom servise získala len 5 z 20 takto rozohraných fiftínov.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová si odnáša 70 bodov do svetového rebríčka a prémiu 60 420 amerických dolárov brutto. Ešte sa predstaví vo štvorhre po boku Švajčiarky Belindy Bencicovej.

V úvodnom sete na dvorci Louis Armstrong Stadium viedla 21-ročná Košičanka Čepelová, 65. v renkingu, povzbudivo 2:0 a 40:15 pri vlastnom servise, napokon však prišla o podanie a v tomto dejstve nezískala už ani gem. V druhej časti spočiatku bola hore 1:0, potom však už absolútne nedostala šancu na prípadný obrat typu pondelňajšieho, keď v 1. kole prekonala Španielku Maríu-Teresu Torróovú-Florovú zo skóre 2:6, 3:5.

"Škoda, že som sa na kurte zdržala tak krátko. Súperka hrala veľmi dobre a ja som si z tohto zápasu zobrala aspoň nejakú skúsenosť do budúcna," uviedla pre agentúru SITA Jana Čepelová, ktorá sa podľa dĺžky pobudnutia v New Yorku najbližšie buď predstaví už na "challengeri 125K" od 1. septembra v čínskom Su-čou, alebo až na podujatí WTA International od 8. septembra v Hongkongu.

Finalistka z apríla na zelenej antuke v Charlestone Čepelová pri svojich prvých štyroch štartoch v hlavnej súťaži na úrovni veľkej štvorky vždy bola aspoň v 2. kole (pri debute na Wimbledone 2012 dokonca hneď v 3. kole), teraz pred príchodom do New Yorku ťahala šnúru štyroch okamžitých rozlúčok na Majors. Aspoň ukončila tento nepríjemný trend. V lokalite Flushing Meadows predvlani vo finálovom 3. kole kvalifikácie nestačila na Nastassju Burnettovú a minulý rok ju v 1. kole hlavnej súťaže zastavila iná Talianka Camila Giorgiová. Medzi juniorkami bola Čepelová v New Yorku v roku 2009 vo štvrťfinále a v sezóne 2010 v 2. kole.

Dvadsaťdvaročná rodáčka z Konstance Halepová (3.) si udržala šancu stať sa k 8. septembru jednotkou počítačového poradia. Musí na to získať titul a dočkať sa zaváhania domácej Sereny Williamsovej pred štvrťfinálovou fázou. Sama sa v 1. kole potrápila s americkou držiteľkou voľnej karty Danielle Collinsovou (6:7 /2/, 6:1, 6:2). Finalistka rovnako cenného parížskeho antukového Roland Garros 2014 Halepová sa v 3. kole stretne s lepšou z duelu Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) - Šahar Peerová (Izr.). Dosiahla svoj okrúhly 40. zápasový úspech v tejto sezóne. Halepová minulý týždeň v 2. kole v New Havene nestačila na Magdalénu Rybárikovú.

Prehrou Čepelovej sa skončila účasť SR v singli žien na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických 2014. Takisto v stredu v 2. kole neuspela Daniela Hantuchová, už v 1. kole tropli Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová.

Dvojhra žien - 2. kolo:

Simona Halepová (Rum.-2) - Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:1 za 56 minút

Súvisiace články