Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rybáriková chváli nového trénera. Proti Wozniackej chce hrať
Zdielať na

Rybáriková chváli nového trénera. Proti Wozniackej chce hrať

NEW HAVEN / Hneď po finálovej prehre s Češkou Petrou Kvitovou na turnaji v New Havene sa slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková presúvala do New Yorku, kde sa v pondelok začína záverečný grandslamový turnaj sezóny US Open.

Či však 25-ročná Slovenka nastúpi na zápas 1. kola proti favorizovanej Dánke Caroline Wozniackej (začiatok v pondelok približne po 23.00 h SELČ), je v tejto chvíli otázne. Nastiahnutá slabina na nohe ju limitovala vo finále v New Havene a po ňom bolí ešte

"Na finálový zápas som dostala lieky proti bolesti a postihnuté miesto mi zatejpovali. Uvidím, čo bude ďalej. Mám v New Yorku fyzioterapeuta, ktorý mi bude pomáhať. Bohužiaľ, musím hrať hneď v pondelok. Je to trochu nešťastné, lebo keby som nastúpila až v utorok, bolo by to o čosi lepšie. V nedeľu pravepodobne ani nebudem trénovať, len sa pôjdem pozrieť na kurt," informovala Rybáriková.

Po finálovej účasti v New Havene sa posunie späť na pozíciu slovenskej trojky zo 68. na 43. miesto v rebríčku WTA vo dvojhre. Žreb US Open k nej však nebol prívetivý, keďže jej prisúdil bývalú svetovú jednotku Wozniacku, s ktorou prehrala nedávno v Cincinnati 2:6, 3:6. "Určite to v New Yorku vyskúšam a dúfam, že budem môcť hrať. Wozniacka je veľmi dobrá hráčka, bude to rozhodne náročné," dodala Rybáriková.

Piešťanská rodáčka Rybáriková sa v ostatných dvoch rokoch pohybovala po okruhu WTA v spoločnosti trénera Petra Hubera, ale to už je minulosť. Od začiatku severoamerickej série turnajov ju sprevádza Martin Ležák. Rodák z Trenčína má sa sebou šesťročnú trénerskú stáž v USA a v minulosti sa v rámci programu NTC venoval aj slovenským juniorom Adriánovi Partlovi či Jozefovi Kovalíkovi. "Začali sme spolu turnajom vo Washingtone a toto finále v New Havene je výborný štart do spoločnej práce. Dúfam, že to tak bude aj ďalej pokračovať. Martina Ležáka mi odporúčal môj extréner Peťo Huber, s ktorým sa to skončilo z jeho rodinných dôvodov. Všetko sa to zvrtlo narýchlo, ale zatiaľ to dobre funguje," vysvetlila Rybáriková.

Súvisiace články