Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na US Open budeme fandiť pätici Sloveniek
Zdielať na

Na US Open budeme fandiť pätici Sloveniek

NEW YORK / Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová a Jana Čepelová majú zo slovenských tenistiek už aj oficiálne právo štartu priamo v hlavnej súťaži dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 8. septembra) na základe postavenia vo svetovom rebríčku WTA k 14. júlu.

Čiara po uzávierke prihlášok je pod Francúzkou Virginie Razzanovou, 105. v počítačovom poradí. Prvými troma čakateľkami na posun nahor sú Kanaďanka Aleksandra Wozniaková, Španielka Lara Arruabarrenová-Vecinová a Portugalčanka Michelle Larcherová-De Britová. Chránený renking využila švajčiarska reprezentantka Romina Oprandiová. Z teoreticky oprávnených chýbajú Ruska Alisa Klejbanovová a Američanka Victoria Duvalová. Zoznam doplní 8 držiteliek voľnej karty a 16 kvalifikantiek.

Uzávierka kvalifikácie bude o dva týždne. Zo SR sa nad čiarou v pohode ocitne Kristína Kučová, ktorá dokonca minulý týždeň zásluhou výsledkov v Bukurešti útočila na "main draw" medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2014.