Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fantázia! Jana Čepelová je po obrovskej dráme vo finále!
Zdielať na

Fantázia! Jana Čepelová je po obrovskej dráme vo finále!

CHARLESTON / Zdá sa, že slovenská tenistka Jana Čepelová si zobrala slová svojho vzoru a oveľa skúsenejšej krajanky Daniely Hantuchovej k srdcu. Po tom, ako ju 20-ročná Košičanka zdolala hladko vo štvrťfinále, jej Daniela ešte pri sieti pošepkala, aby už celý turnaj v Charlestone vyhrala...

Ďalší krok za svojim cieľom totiž urobila v semifinále, kde narazila na ešte o tri roky mladšiu švajčiarsku kvalifikantku Belindu Bencicovú. A opäť, tak ako napokon počas celého turnaja s dotáciou 710 tisíc dolárov, stávkové kancelárie favorizovali Jankinu súperku.

V tajbreku prehrávala 1:4!

Čepelová nedbala na prognózy a dielo, ktoré začala kresliť famóznym vyradením svetovej jednotky Sereny Williamsovej, maľuje obdivuhodným spôsobom ďalej. Už jej chýba len finálový ťah štetcom... Mladá Slovenka uspela hneď pri svojom premiérovom pokuse v semifinále dvojhry na hlavnej profesionálnej úrovni. 17-ročnú Švajčiarku Belindu Bencicovú "udolala" za 154 minút 6:4, 5:7, 7:6 (7). V rozhodujúcom sete si poradila s mankom brejku. Nevypomstilo sa jej, že v desiatej hre nezužitkovala mečbal na príjme. V tajbrejku sa presadila zo skóre 1:4 s dvojitým minibrejkom.

Vo finále s Nemkou Petkovicovou

V nedeľu bude 20-ročná Košičanka bojovať na Dvorci Billie Jean Kingovej v lokalite Daniel Island o titul s Nemkou Andreou Petkovicovou (40. v renkingu), niekdajšou 9. hráčkou svetového rebríčka. Pôjde o prvý vzájomný duel, ale Slovenka dobre pozná Nemku minimálne z februárového bratislavského fedcupového vzájomného zápasu. 26-ročná Petkovicová v sobotu v semifinále zdolala Kanaďanku Eugenie Bouchardovú z manka 2:4 v treťom sete - 1:6, 6:3, 7:5.

Zo 78. miesta môže na 45.!!!

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová už má istotu prémie 64 000 dolárov a 305 bodov do hodnotenia, v ktorom figuruje na 78. pozícii. Dosiaľ najvyššie bola na 61. priečke, teraz sa k 7. aprílu ocitne prinajhoršom na 51. mieste. Bude štvorkou SR na úkor Karolíny Schmiedlovej. Finálovým úspechom môže získať 120 000 USD brutto a k tomu 470 bodov, čo by ju vynieslo na 45. stupienok.

Dvojhra - semifinále:

Jana Čepelová (SR) - Belinda Bencicová (Švaj.) 6:4, 5:7, 7:6 (7) za 154 minút

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie