Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najopatrnejší lyžiari? Takto jazdia naši tenisti
Zdielať na

Najopatrnejší lyžiari? Takto jazdia naši tenisti

POPRAD / Najodvážnejšími lyžiarmi na tatranských svahoch sú zvyčajne Poliaci a Rusi a občas sa to hovorí aj o Maďaroch. My sme objavili presný opak, najopatrnejších lyžiarov. Vystačili sme si so slovenčinou, sú to totiž naši reprezentační tenisti.

Spustil by som sa rýchlejšie

Lyžovanie je totiž pre profesionálnych tenistov poriadne rizikové, ale aj napriek tomu, je to pre väčšinu z nich ten najlepší relax. S menšími obavami sa viezol po niekoľkých rokoch na svah so snowboardom na nohách aj Miroslav Mečíř junior.

"Je to krásne, ale mám trochu strach. Ak by som nehrával tenis, tak sa spustím rýchlejšie, ale  teraz idem pomaly. Len také oblúčiky a nevystrájam žiadne skoky," hovorí.

Majú ohybné svaly

"Ja som opatrný tak prvé dve jazdy, ale potom idem rýchlo. Nie je to dobré, ale zatiaľ sa mi nič nestalo," dodáva tenista Filip Polášek. Hlavné je doraziť zo svahu do cieľa bez zlomeniny, v opačnom prípade by to bola obrovská pohroma.

"To by nemohol hrať tak pár mesiacov, to by nebolo dobré," tvrdí Marián Vajda, tréner tenistu Novaka Djokoviča. "Stať sa vám môže hocikde hocičo. "Oni sú športovci a majú ohybné svaly, takže by to malo byť v poriadku," dodáva bývalý tenista Branislav Stankovič.

Djokovičovi lyžovačku nedovolí

Možno aj preto sa na svahu tenisti lyžovali minimálne, aby zbytočne neriskovali. Marián Vajda si Tatry užil, ale svojmu zverencovi, Novakovi Djokovičovi, by zrejme lyžovačku nedovolil.

"Jemu to zmluvy nedovoľujú, aby na ten svah išiel, ale občas to poruší a ide. Aj on však lyžuje veľmi opatrne," vysvetľuje Vajda. Do Tatier ho ale Marián Vajda pozvať chce, ale na lyžovačke zrejme tráviť čas nebude.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články