Jasno
15°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Tenisoví reprezentanti unikli smrti o vlások, mali byť v lietadle smrti
Zdielať na

Tenisoví reprezentanti unikli smrti o vlások, mali byť v lietadle smrti

KAZAŇ, BRATISLAVA / Posledné sekundy Boeingu 737, ktorý sa zrútil na kazaňskom letisku, zachytili aj bezpečnostné kamery. Nebyť náhody a zlej predtuchy, na zozname mŕtvych sa mohli objaviť aj mená dvoch slovenských tenistov, ktorí týmto lietadlom mali letieť na turnaj.

Jeden z tenistov mal zlú predtuchu

Nedeľná tragédia v Rusku si vyžiadala 50 ľudských životov. Predstava, že by v lietadle sedeli aj dvaja slovenskí tenisti, mnohým naháňa hrôzu. Ivo Klec a Kamil Čapkovič sa ako jediní slovenskí tenisti prepracovali na turnaj ATP Challenger v ruskom Ťumene.

V nedeľu mali letieť do Ťumenu cez Moskvu a Kazaň, aby v pondelok mohli na turnaji hrať. "Jedna z možností, ako sa tam dostať, bol let s prestupom v Kazani," hovorí tenista Ivo Klec.

Obaja sa mali stretnúť v Moskve a tam nastúpiť do lietadla, ktoré napokon v Kazani pri pristávaní havarovalo. Napokon sa ale tak nestalo, Ivo mal zlú predtuchu. "Rozhodol som sa účasť na ruskom turnaji zrušiť a išiel som do Talianska," hovorí.

Chybu zrejme spravili piloti

"Ja som sa na spomínaný turnaj dostal na poslednú chvíľu, nestihol som si už vybaviť víza," dodáva Kamil Čaplovič. "Nakoniec som rád, že som nesedel v tom lietadle, kde tragicky zomrelo 50 ľudí," hovorí aj Ivo Klec.

Predbežné výsledky analýzy čiernych skriniek nasvedčujú tomu, že chybu urobili piloti. Tí údajne takýto manéver previedli prvýkrát, aj napriek dlhoročnej praxi. Po prerušení prvého pokusu o pristátie, stroj už nedokázali dostať do potrebnej výšky a preto sa zrútil. 

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články