Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mečíř ml. (25) nestačil vo Viedni na favorita Haasa
Zdielať na

Mečíř ml. (25) nestačil vo Viedni na favorita Haasa

VIEDEŇ / Slovenský kvalifikant Miloslav Mečíř ml. prehral vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Erste Bank Open vo Viedni s favorizovaným Nemcom Tommym Haasom nasadeným ako druhým za 114 minút výsostne dôstojne 5:7, 6:7 (8).

V oboch častiach mal minimálne jeden setbal. Odnáša si prémiu 8670 eur a 32 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 240. priečke. Syn kapitána daviscupovej reprezentácie SR útočí na prienik nad čiaru kvalifikácie januárových melbournských grandslamových Australian Open.

"Znova sa ukázalo, že na úrovni ATP World Tour prakticky niet jednoduchých zápasov a každé víťazstvo si treba náležite odopracovať. Miloš si počínal výborne a ak dokáže v takýchto výkonoch pokračovať, ešte o ňom budeme počuť," povedal Haas v interview pre organizátorov.

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Mečíř junior na tomto podujatí premiérovo vo svojej kariére hral v hlavnej singlovej súťaži nad základnou úrovňou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Po zvládnutí trojkolovej kvalifikácie v utorok vyradil Španiela Pabla Andújara, 51. v renkingu. Tridsaťpäťročný Haas je niekdajší druhý muž svetového rebríčka, teraz figuruje na dvanástej priečke. Na tomto podujatí štartuje 11. raz, v sezóne 2000 bol vo finále, v ktorom nestačil na Brita Tima Henmana, o rok neskôr v súboji o titul zdolal Argentínčana Guillerma Caňasa. V piatok bude čeliť českému tridsiatnikovi Radkovi Štěpánkovi, ktorý v stredu v trojhodinovej dráme vyradil Lukáša Lacka.

Držiteľ 6 singlových titulov kategórie ITF Futures vrátane dvoch tohtoročných (Kaarst, Rovinj) Mečíř mladší má proti členom Top 100 stále značne lichotivú bilanciu, a to 4:2. Predchádzajúcu prehru tohto typu inkasoval koncom júla na challengeri v Liberci od Argentínčana Federica Delbonisa. Okrem Andújarovho získal Slovák takto cenné skalpy Nemca Benjamina Beckera, Taliana Fabia Fogniniho a Francúza Guillauma Rufina.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Tommy Haas (Nem.-2) - Miloslav Mečíř ml. (SR) 7:5, 7:6 (8) za 114 minút 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články