Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tenisové manévre v New Yorku
Zdielať na

Tenisové manévre v New Yorku

NEW YORK / Spojené štáty si svoj prestížny tenisový turnaj strážia ako oko v hlave. V okolí tenisových kurtov v New Yorku pobehuje viac policajtov a agentov ako hráčov a fanúšikov dokopy. Mnohých divákov prekvapili aj nové, prísne opatrenia...

Fanúšikovia sa cítia nesvoji

Žiadne fľaše, jedlo, tenisové rakety, počítače, kamery. Batoh môže byť iba jeden, i to maličký. Každý musí prejsť detektorom kovu, podozrivým prehľadajú tašky či ruksaky. "Cítim sa nesvoja, na Australian Open toľko policajtov nebýva," hovorí jedna z návštevníčok tenisového turnaja.

Ľudia majú strach a vopred sa pýtajú, či môžu prísť aj s barlou v prípade, že sú naozaj telesne postihnutí. Newyorskí policajti sú nekompromisní a i nevhodný žart na ich adresu môže skončiť zatknutím. "Je tu veľa policajtov, ktorých nesmiete fotografovať. Povedali nám jasne nie," hovorí tenisová fanúšička.

Športovcov sa sprísnený režim nedotkol

Športovcov sa sprísnený režim veľmi nedotkol. "My máme kontroly rovnaké, no fanúšikov sa to dotklo, nás nie" hovorí český tenista František Čermák. Opatrenia nariadili aj po skúsenostiach z bombového útoku na maratóne v Bostone spred štyroch mesiacov.

Tenisové turnaje sú takisto lákadlom pre útočníkov alebo protestujúcich. Pred dvadsiatimi rokmi bodol šialenec tenistku Moniku Selešovú priamo na kurte a prednedávnom došlo k výbuchu svetlice vo finále French Open v Paríži.

Prestížny tenisový turnaj končí len pár dní pred výročím útokov na svetové obchodné centrum. Američania veria, že žiadnemu bláznovi nenapadne urobiť niečo hlúpe.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články