Zatiahnuté
11°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Hingisová (32) je rada, že ju Hantuchová vytiahla z hrobu
Zdielať na

Hingisová (32) je rada, že ju Hantuchová vytiahla z hrobu

CARLSBAD / Švajčiarska tenistka s košickým rodiskom Martina Hingisová po stredajšom vydarenom návrate do oficiálneho medzinárodného súťažného diania v kalifornskom Carlsbade vyzdvihla podiel svojej deblovej partnerky Daniely Hantuchovej pri obnovovaní kariéry.

"Chcelo to od nej veľa nabádania a podnecovania, aby ma - obrazne povedané - vytiahla z hrobu. Som veľmi šťastná, že mám partnerku ako Daniela, značne mi to uľahčila. Pred zápasom som bola nervózna, ale ona si počínala veľmi solídne, čo mi pridalo sebadôveru. Po prvom sete to bola číra radosť. Bolo to úžasné," cituje internetová stránka WTA 32-ročnú niekdajšiu jednotku oboch svetových rebríčkov Hingisovú po suverénnom triumfe dvakrát 6:1 za 51 minút nad nemecko-chorvátskym párom Julia Görgesová, Darija Juraková.

Aj Hantuchová je len človek...

Tridsaťročná popradská rodáčka Hantuchová na otázku, či pociťovala trému, vyhŕkla: "Samozrejme." Hingisová, ktorá ani len nečelila brejkbalu, podotkla: "Pochopiteľne, že aj ja som bola napätá. Kto by nebol? Som tiež len človek." Postupujúce sa po vyradení finalistiek minulotýždňovej štvorhry v Stanforde stretnú v piatkovom carlsbadskom štvrťfinále so šampiónkami zo spomenutého podujatia - Američankami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou.

"Už dlhšie zvyknem opakovať, že minimálne v ostatných rokoch Martina citeľne chýba tenisovému dianiu. Dnes sme všetci mohli vidieť dôvod. Je absolútnym potešením vnímať ju na rovnakej strane dvorca a ja som sa trochu snažila opakovať to, čo ona predvádzala. V mojej kariére bola inšpiráciou a to, že sme tu teraz spolu, pre mňa veľa znamená," zverila sa Hantuchová.

Na kurte panovala dobrá nálada

"Nemusíš opakovať po mne. To, čo robíš, je dobré! Rada by som mala údery s tvojou dĺžkou," revanšovala sa v poklonách 5-násobná singlová grandslamová šampiónka Hingisová, ktorá predtým naposledy hrala na sklonku sezóny 2007. Dvojica zložená zo slovenských rodáčok plánuje spoločný štart aj na vrcholných newyorských US Open na prelome augusta a septembra.

Švajčiarka upozornila, že pred stredou jej výrazne pomohli štarty v júlovej zámorskej profesionálnej Svetovej lige tímov WTT: "Formát aj intenzita sú v podstate podobné a hrať všetky tri disciplíny počas troch týždňov ma dostalo do zápasovej praxe. Bol to vplyvný kľúč k dnešku - hrala som štvorhru s Leanderom Paesom, nadobudla som skúsenosť proti dnešnej súperke Jurakovej a returnovanie Roddickovho podania mi veru tiež prospelo."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie